XS
SM
MD
LG

Opština Pale ne limitira broj djece za besplatno skijanje

Opština Pale objavila je danas saopštenje u kojem se navodi da ničim broj djece neće biti limitiran za besplatno skijanje na Palama.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

- Opština Pale ničim ne limitira broj djece kojima će biti obezbijeđeno besplatno skijanje na terenima Olimpijskog centra „Jahorina“.

S obzirom na to da su se u javnosti pojavile određene spekulacije nakon sastanka načelnika opštine Pale Boška Jugovića sa direktorima ovdašnjih škola, želimo da pojasnimo da je taj susret prvi u nizu operativnih sastanaka u vezi sa realizacijom cjelokupne aktivnosti, na kojem je dogovoreno da bude izvršena anketa u školama, na osnovu koje će biti i poznat broj učenika, zainteresovanih za korišćenje mogućnosti besplatnog odlaska na skijanje na Jahorinu.

Imajući u vidu činjenicu da su na rečenom sastanku predstavnici obrazovnih ustanova sugerisali da se tokom provođenja akcije vodi briga o normalnom funkcionisanju i odvijanju nastavnog procesa, jer je već poznato da će besplatno skijanje biti organizovano radnim danima, stoji činjenica da će se opština Pale i ovdašnje škole rukovoditi namjerom da ovaj osnovni segment ne bude ugrožen na bilo koji način.

To znači da će besplatno skijanje za djecu biti organizovano u adekvatnim grupama, a opština Pale će obezbijediti besplatan prevoz do skijališta i nazad i u potpunosti ispuniti sve obaveze koje je preuzela prilikom dogovora o realizaciji ove pozitivne i društveno odgovorne akcije Olimpijskog centra „Jahorina“.

Na kraju, ponovo naglašavamo da opština Pale na bilo koji način ne ograničava mogućnost učešća ovdašnje djece u akciji besplatnog skijanja, te da će u saradnji sa obrazovnim ustanovama i Olimpijskim centrom „Jahorina“ realizovati ovu aktivnost.