XS
SM
MD
LG

Sandro Poletan na prijemu u ministarstvu

Ministar porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović, rekla je da mladi bokser Sandro Poletan, koji je osvojio "Zlatnu rukavicu" na nedavno održanom 60. Bokserskom turniru u Beogradu, ima punu podršku resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske.

 

Nakon prijema koji je upriličen u Banjaluci, Davidovićeva je rekla da je Poletan vrhunski sportista i bokser Republike Srpske.

 

Ona je čestitala Poletanu osvajanje "Zlatne rukavice" u Beogradu, ističući da to predstavlja njegov najveći i najnoviji uspjeh.

"`Zlatna rukavica` u Banjaluci osvojena je nakon 44 godine, kada je ovo priznanje osvojio poznati banjalučki bokser Marijan Beneš", istakla je Davidovićeva.

Ona je rekla da je Sandro, koji je student druge godine banjalučkog Medicinskog fakulteta, nekoliko godina stipendista resornog ministarstva.

"Sandro je uspješan ne samo u boksu, već i u kik-boksu gdje je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u ovoj godini", zaključila je Davidovićeva.

Poletan je da ima 20 godina i da mu ne predstavlja nikakav problem da istovremeno trenira i učestvuje na takmičenjima u boksu i kik-boksu.

"Iza mene su dva velika takmičenja Svjetsko prvenstvo u kik-boksu gdje sam se vratio sa bronzanom medaljom, te sa osvojenom `Zlatnom rukavicom` u Beogradu gdje sam bio najbolji takmičar", istakao je Poletan.

On je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu za podršku, dodajući da će u daljem radu nastojati da opravda očekivanja.