XS
SM
MD
LG

Za nastavak pobedničke serije

Fudbaleri Radničkog u subotu od 13 časova dočekuju Čukarički, u susretu 21. kola Superlige Srbije.

Nakon 3 vezane pobede u ligi i 10 postignutih golova na tim mečevima, Nišlije žele da nastave trijumfalnu seriju protiv izuetno neugodnog rivala.

Radnički je trenutno šesti na tabeli sa 33 osvojena boda, a ekipa sa Banovog brda je poziciju iznad sa dva boda više, što znači da će ishod ovog meča znatno uticati na raspored timova u vrhu tabele i može se reći da je ovo najvažnija utakmica niškog tima ove jeseni.

Duel protiv Čukaričkog su na konferenciji za medije najavili šef stručnog štaba Radničkog Milan Đuričić i fudbaler Nikola Stanković.

"Biće ovo najteža utakmica za nas u polusezoni. Oni igraju veoma dobro, ostvaruju odlične rezultate u poslednje, a mi ponovo imamo problema sa povredama i prehladama, tako da do samog početka utakmice neću znati na koga ću sve moći da računam. Marko Tomić sigurno neće igrati, a pod znakom pitanja su nastupi povređenih Nikole Raspopovića i Saše Stojanovića, dok se Riota Noma prehladio, juče je bio na infuziji, ali se nadam da će biti spreman da nam pomogne. Čukarički je odličan tim, kolegu Nenada Lalatovića veoma cenim, on je kod mene polagao za trenersku licencu, ali čvrsto verujem u uspeh Radničkog. Teren na Čairu je težak za igru, a mi ćemo i pored toga pokušati da nametnemo naš stil i kroz posed lopte i agresiju dođemo do sva tri boda" - izjavio je Milan Đuričić.

foto: FK Radnički Niš

Levi bek Radničkog Nikola Stanković optimista je pred predstojeći okršaj.

"U goste nam dolazi klub koji ima dobar period iza sebe, ali obe ekipe su u naletu. Očekujemo kvalitetan meč u kojem ćemo morati da pokažemo ozbiljnost i budemo koncentrisani tokom svih 90 minuta. Trudićemo se da odgovorimo na sve akcije protivnika i budemo ubojiti u fazi napada. Idemo na sva tri boda, jer želimo da jesenji deo sezone završimo na najbolji mogući način" - poručio je Stanković.

Važna informacija za sve ljubitelje fudbala je da će ulaz na stadion Čair biti BESPLATAN i to je lepa prilika za Nišlije da pomognu svom klubu u borbi za izlazak na međunarodnu scenu.

fkradnickinis.rs