XS
SM
MD
LG

EL: Fener protutnjao Katalonijom, Olimpijakos slavio nakon produžetka.

Danas su na programu u Evroligi bila dva velika derbija. Španci nisu imali razloga za radost budući da je Olimpijakos savladao Real a Fenerbahče Barselonu.

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Real na svom terenu, rezultatom 92-83 i to nakon produžetka.

Olimpijakos je sjajno otvorio susret. Igrali su čvrtso u odbrani i nakon prvih deset minuta imali su deset poena prednosti. U drugom periodu, Dončić je dobrim potezima pokrenuo Real pa su gosti do poluvremena smanjili zaostatak na -4. Olimpijakos je bolje igrao u nastavku. Izgledali su veoma sigurno na terenu i kontrolisali su igru. Nakon trećeg perioda imali su devet poena prednosti a kada su u poslednjoj dionici poveli sa 70-57, djelovalo je da je sve gotovo. Ipak, Kraljevi se nisu predali i na krilima Dončića i Kerola uspjeli su izboriti produžetak. Međutim u dodatnih pet minuta do izražaja je došla širina koju je večeras Olimpijakos imao. Mnogo raspoloženih igrača odvelo je Olimpijakos do pobjede. Na kraju je bilo 92-83. Olimpijakos je predvodio Printezis sa 21 poenom i sedam skokova, Strelnieks je dodao 15, Papanikolau 14 poena i osam skokova a naš Milutinov 12 poena i sedam skokova. Treba istaći da se kod domaćih vratio i veliki Spanulis, koji je imao sedam poena. Najbolji u redovima Reala bio je Dončić sa 33 poena, šest skokova i četiri asistencije, dok je Kerol dodao 24 poena.

U poslednjem susretu 11. kola Evrolige, Fenerbahče je opravdao ulogu favorita protiv Barselone. Aktuelni šampioni slavili su u gostima rezultatom 83-68.

Iako je Barsa doživjela težak poraz, početak je bio obećavajući. Na startu susreta Barselonu je služio šut i nakon deset minuta vodili su sa 28-22. Međutim, kako je meč odmicao, Barsa se sve više mučila. Fener je u drugom periodu ''zategao'' odbranu i domaći nisu imali rješenja za takvu igru Fenera. Do poluvremena gosti su došli do preokreta i na odmor se otišlo sa vodstvom Fenerbahčea od 39-38. U trećem periodu vidjeli smo demostraciju moći ekipe Fenerbahčea. U ovom periodu su u potpunosti izdominirali Barselonu, koja nije imala ideju ni u napadu niti u odbrani. To se osjetilo i na rezultatu pa je Fener imao 13 poena prednosti pred poslednji period. Iako su u košarci mogući preokreti, iako se za četvrtinu i veće prednosti okrenuti mogu, već po startu poslednjeg perioda bilo je jasno da Barselona ovo ne može okrenuti. Igra Barselone u poslednjih deset minuta bila je mučna za gledati. Bezidejnost, odsustvo borbenosti, manjak energije i utisak je da je Fenerbahče mogao bez problema slaviti i sa 20 razlike. Na kraju su i oni malo ''ukočili'' i rutinski slavili sa 15 poena razlike. Najbolji u redovima Fenerbahčea bio je Kostas Slukas sa 17 poena i pet asistencija, dok je Barsu predvodio Hanga sa 15 poena.

Foto: Evroliga