XS
SM
MD
LG

Važna pobeda nad Voždovcem

Subotičani su osvojili vredne bodove protiv Voždovca u Beogradu, u utakmici u kojoj je postignuto pet golova. Dvostruki strelac za Spartak Ždrepčevu Krv bio je  Mile Savković, dok je treći gol postigao Đorđe Ivanović iz penala.

Utakmica je odigrana u izuzetnom ritmu sa nekoliko ozbiljnih prilika na obe strane. Prvi su zapretili domaći preko Ćirkovića koji je bio najopasniji po gol subotičana u prvih pola sata igre. Pokušao je Srećković u 21. minutu no njegov šut odlazi preko gola. Uzvrtailisu subotičani preko Savkovića i Ivanovića.

Subotičani su do vodstva došli u 27. minutu odličnim golom Savkovića sa oko 20 metara. Nisu posustali fudbaleri Spartaka ni posle vodstva, Vukčević se probio po levoj strani uposlio kapitena Torbicu ali golman Popović je bio na mestu.

Odgovorio je Voždovac preko Duronjića koji šutira preko gola, a samo par minuta kasnije odličan šut Srećkovića i još bolja reakcija golmana Ostojića koji paradom čuva gol Spartaka.

Voždovac je silovito krenuo u drugom poluvremenu. Odbrana subotičana uspešno je blokirala udarce Pavlovskog i Petrovića da bi golman Ostojić još jednom pokazao svoje kvalitete uspešnom odbranom nakon šuta Georgijevića i Lukovića iz slobodnog udarca.

U jeku napada domaćih, fudbaleri Spartaka su izveli brzu kontru. Čečarić je ušao u šesnaesterac i tu bio oboren od strane Mihajlova nakon čega je sudija pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je  Ivanović koji duplira prednost na 2:0.

Par minuta kasnije Čečarić je imao novu prilika da u potpunosti dotuče protivnika, ali golman Popović zaustavlja njegov šuta sa 8 metara. Voždovčani su uzvratili preko Lukovića koji je pokušao sa pet metara i pogodio spoljni deo mreže , dok je Georgijević loptu poslao daleko iznad gola.

Domaći su smanjili prednost u 79. minutu odličnim volejom Filipovića. Primljeni gol nije poremetio igru Spartaka, čak suprotno, motivisao ih je za nove napade. Vrlo brzo su organizovali odličan napad, Ivanović upošljava Savkovića koji se po drugi put upisuje u listu strelaca za 1:3.

U finišu meča tačnije u 86. minutu usledio je odličan šut Lukovića iz daljine, lopta pogađa stativu i odbija se pred noge Nikole Ćirkovića koji se snašao i smanjio na 2:3.

Pokušali su domaći da dožu do izjednačenja ali jedinu pravu priliku imao je Georgijević u sudijskoj nadoknadi kada je loptu poslao u gol aut.

Voždovac – Spartak Ždrepčeva krv 2:3 (0:1)

Beograd, Stadion: Voždovca. Gledalaca: 500. Sudija: Srđan Jovanović (Kaluđerica). Strelci: 0:1 Mile Savković u 26, 0:2 Đorđe Ivanović (jedanaesterac) u 52, 1:2 Aleksandar Filipović u 79, 1:3 Mile Savković u 82, 2:3 Nikola Ćirković u 85. minutu.

Voždovac: Popović, Ćirković, Mihjalov, Petrović, Filipović, Gavrić (od 77. Stuparević), Srećković, Luković, Pavlovski (od 56. Zec), Duronjić (od 56. Pavlović, Georgijević. Trener: Ilija Stolica.

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Stojković, Kerkez, Radovanović, Hajdin, Torbica, Šimura (od 46. Glavčić), Savković (od 89. Ćalasan), Ivanović, Vukčević (od 73. Abaz), Čečarić. Trener: Aleksandar Veselinović.