XS
SM
MD
LG

Gačanke spremne za Bratisalvu

Odbojkašice Gacka odmjeriće snagu sa slovačkim predstavnikom Strabag BVK Bratislava u okviru 1/16 finala CEV Čelendz kupa, u četvrtak sa početkom u 17 časova u glavnom gradu Slovačke.

Predstavnik Slovačke relativno je nepoznanica za tim iz Hercegovine, ipak tim Saše Slijepčevića na ovaj novi, treći po redu ispit u Evropskim takmičenjima u posljednjih pet godina, ne ide sa bijelom zastavom.  Gatačka ekspedicija put Bratislave, kreće u utorak ujutru, kompletna, obzirom da se najbolji tehničar Afrike Henriette Koulla priključila ekipi prije 15-ak dana. Trener gošći, svjestan činjenice da igraju sa ekipom koja ima iskustvo u evropskim takmičenjima, te u prvom meču prednost domaćeg terena, blagu prednost daje domaćoj ekipi, ali ipak vjeruje da njegova ekipa može doći do pozitivnog krajnjeg ishoda.

“Gledali smo snimke kako izgleda naš protivnik, i mislim da možemo s njima da se nadigravamo. Puno bo lje izgledamo dolaskom našeg prvog tehničara Henriete, pa iz utakmice u utakmicu izgledamo mnogo kva litetnije. U Bratislavu idemo da odigramo najbolje što možemo u datom trenutku, a ne sumnjam da će svaka igračica dati svoj maksimum, kao svaki put do sada”, poručuje Slijepčević.

Jedna od igračica koja svaki put daje svoj maksimum, svakako je i kapiten Gačanki Katarina Popović. Ovo je popu larnoj “Kaći” treći nastup u dresu matičnog kluba pod okriljem CEV-a, koliko imaju i Tijana Salatić i libero tima Dejana Boljanović. Poslije predstavnika Belgije i Turske, na red je došao tim iz Slovačke Republike-Bratislava.

“Ove godine promjenili smo ekipu, pa je bio jedan period adaptacije, koji su već prošle sve igračice. Mi smo ekipa koja uvijek ide na pobjedu, pa tako će biti i ovog puta. Nemamo pravo nikome da prijetimo jer nema mo dovoljno informacija o našem protivniku, no, nadamo se povoljnom rezultatu u Bratislavi”, ističe kapiten ŽOK Gacko, Katarina Popović.

Gačanke su treće na tabeli u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine sa učinkom od osam pobjeda i dva poraza, od ekipa Bimal Jedinstvo i Kula Gradačac.

Revanš u dvorani KSC “Gacko”

Prvi put, jedan kolektivni tim, a tu čast imaće ŽOK Gacko, igraće meč međunarodnog karaktera u svom gradiću. Naime, popravljena rasvjeta, te grijanje koje ispunjava minimum uslova od Krovne Evropske odbojkaske federacije (CEV), neophodni odbojkaški rekviziti, bili su dovoljno dobar razlog da se 10/11 januar za kada je zakazana revanš utakmica udje u anale gatačkog sporta, s obzirom da je do sada ŽOK Gacko svoje domace mečeve u okviru CEV Čelendzer kupa igrala u Bileci.

 

Odbojkašice Gacka


Jahorina 2 : 3 Goražde
Kula Gradačac 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
HE na Drini 3 : 1 Mostar
Modriča 3 : 2 BL Volley
Gacko 3 : 0 Sloboda Tuzlafarm
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 54
2 Kula Gradačac 18 15 3 44
3 Gacko 18 15 3 44
4 BL Volley 18 9 9 28
5 Jahorina 18 8 10 25
6 Modriča 18 8 10 21
7 Goražde 18 6 12 18
8 Sloboda Tuzlafarm 18 5 13 16
9 Mostar 18 4 14 14
10 HE na Drini 18 2 16 6