XS
SM
MD
LG

Radiće metla u Borcu

Autogolom Josipa Barišića u prvom minutu sudijske nadoknade fudbaleri Borca pobedili su Široki Brijeg (2:1) u poslednjem kolu jesenjeg dela Premijer lige BiH i na taj način sačuvali mogućnost da se u preostala četiri prolećna kola izbore za plasman u Ligu za prvaka. Izabranici trenera Igora Jankovića, vršioca dužnosti šefa stručnog štaba crveno-plavih savladali su sve prepreke i probleme koji su se pojavili uoči duela sa Hercegovcima i stigli do tri značajna boda.

Strateg Banjalučana bio je radostan posle pobede koja je Borac vratila u život i dala mu veliku nadu, zahvalio se najvatrenijim navijačima “Lešinarima” koji su u znak protesta napustili severnu tribinu nakon što je specijalna policija ispraznila istočnu tribinu Gradskog stadiona, a potom se deo njih vratio da daju podršku svojim ljubimcima. Nije bilo tradicionalnog navijanja već je amo pozdravljena ostvarena pobeda. Za razliku od prethodnih mečeva u Banjaluci na severu nije bilo toliko “Lešinara” koji su prema nekim informacijama bojkotovali susret protiv Širokog Brijega zbog otkaza kapitenu Borisu Raspudiću.

-Hteo bih da se zahvalim našim vernim navijačima “Lešinarima” na bodrenju svih 90 minuta uz poruku: “neka nas gaze, neka nas tuku, volimo Borac i Banjaluku” - rekao je Igor Janković vidno uzbuđen.

Što se tiče same utakmice protiv Širokobriježana koji su u finišu jesenje sezone upali u rezultatsku krizu Igor Janković je istakao:

-Od prvog minuta smo žarko želeli pobedu, verujem da smo za nijansu bolji od Širokog brijega, ali i da nam se “vrailo” iz nekih prethodnih mečeva koje smo nesrećno izgubili. Nagrađeni smo za upornost, zalaganje i htenje po teškom terenu.

On nije želeo previše da komentariše ono što će tek da usledi na banjalučkom Gradskom stadionu, jer je utakmicom protiv Širokog Brijega završio svoju misiju kao vršilac dužnosti šefa stručnog štaba na klupi Borca. Ali… Sam Janković je minulih dana isticao da je lično, kao čovek koji vodi sportski sektor u klubu, za angažman Travničanina Dragana Jovića, međutim kako sada stvari stoje iskusni trener koji je u Angoli ima zapaženu ulogu nije zainteresovan da ponovo sedne na užarenu klupu Borca.

Iza banjalučkih fudbalera je jedna od najlošijih polusezona u Premijer ligi BiH, eliminisani su i iz kupova Republike Srpske i BiH, a na osnovu prikazanih igara crveno-plavi su još i dobro plasirani. Janković je bio treći trener u prvih osamnaest kola, sezonu je započeo Željko Vranješ, vodio ekipu u šest kola, potom je došao Zoran Milinković koji je sastavljao tim Borca do petnaestog kola, da bi u poslednje tri prvenstvene etape ovu ulogu obavljao Igor Janković.

Zimsku pauzu na Trgu Republike Srpske će, kao i prethodne dve godine u januaru, najverovatnije potrošiti za sređivanje situacije u klubu, kako u takmičarskom, tako i organizacionom sektoru.

                                                                                              S. Basara / Sportski žurnal 

 

FOTO: Borac Sport


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8