XS
SM
MD
LG

EL: Nedović srušio Himki, Bamberg napravio novi preokret.

Nakon pobjede Žalgirisa nad Fenerom, pobjede u El ostvarili su i Bamberg te Unikaha. Bamberg je bio bolji od Olimpijakosa, dok je Unikaha dobila Himki.

Bamberg je dobro otvorio susret sa Olimpijakosom. Imali su vodstvo na startu,na krilima Rajta, koji je dao prvih devet poena svoje ekipe. Prvi period dobili su sa 15-14. U drugom periodu na terenu je postojao samo Olimpijakos. Sjajna igra u odbrani i odlično šutersko raspoloženje, donijelo je gostima osam poena prednosti. U trecem periodu igrali se u ujednačenom ritmu pa je Olimpijakos sačuvao osam poena prednosti. U poslednjoj četvrtini Bamberg je zaigra nevjerovatno u odbrani. Olimpijakos nije imao rešenja za sjajnu odbranu Trinkijerijeve ekipe i domaći su na kraju preokretom došli do velike pobjede. Na kraju je bilo 67-65 za Bamberg a treba istaći da je Olimpijakos dao samo sedam poena u poslednjem periodu.

Bamberg je do pobjede predvodio bivši igrač Igokee, Dorel Rajt, koji je imao 20 poena i sedam skokova. Printezis je bio najbolji kod Olimpijakosa sa 12 poena i sedam skokova.

Unikaha je konačno obradovala svoje navijače. Uspjeli su u jednom sjajnom i efikasnom susretu savladati Himki, rezultatom 93-84. Da nas ovde čeka efikasan meč, nagovijestio je početak susreta. U prvom periodu gledali smo sjajnu napadačku košarku sa obje strane a Unikaha je nakon deset minuta vodila sa 27-26. I u drugom periodu bilo je izjednačeno ali je Himki uhvatio ritam i uspio je preokrenuti rezultat pa su na odmor otišli sa poenom prednosti. U nastavku je Unikaha zaigrala sjajno u defanzivi. U trećem periodu Šved se ispucavao u šutu za tri poena ali ga šut išao nije pa je Unikaha došla do minimalne prednosti pred poslednju četvrtinu. Tu je do izražaja došla sjajna odbrana Unikahe a u napadu su bili sjajni. Na kraju su, na krilima Nemanje Nedovića, došli do izuzetno bitne pobjede. Na kraju je bilo 93-84.

Unikahu je do pobjede predvodio Nemanja Nedović, koji je imao 21 poen i sedam asistencija. Najbolji u redovima Himkija bio je Šved sa 28 poena ali je bio kriminalan u šutu za tri, jer je šutirao 5/17.

Foto: Evroliga