XS
SM
MD
LG

EL: Real na krilima Dončića slavio u El Klasiku

Košarkaši Reala savladali su Barselonu sa 87-75, u prvom ovosezonskom El Klasiku u Evroligi.


Početak susreta obećavao je dosta i djelovalo je da nas čeka veoma neizvjestan meč. Dončić je počeo sa klupe susret i nije napravio ništa specijalno u prvom periodu. Barsa je uspjela parirati Realu i nakon prvih deset minuta bilo je 15-15. Kad je u nastavku Dončić povezao dvije trojke, Real je došao do osam poena prednosti i tada je djelovalo da će se već do poluvremena odvojiti na dvocifrenu prednost. Ipak, Barsa se nije predala i do poluvremena se vratila u igru. Na poluvremenu je bilo 40-38 za Real.


U drugom poluvremenu, Barselona nije uspjela parirati Realu. Dončić se u potpunosti razigrao a Barselona nije imala na to adekvatan odgovor. U trećem periodu Real je dao duplo više poena a na kraju trećeg perioda, Dončić je pogodio spektakularnu trojku sa kojom je ubio moral u protivniku. U poslednjem periodu prednost Reala išla je i do +21 u jednom trenutku. Serijom Pjera Oriole Barsa je uspjela da smanji prednost Reala i u jednom trenutku prišla je na -9. Ipak, u završnici Real nije iamo većih problema i na kraju je rutnnski priveo meč kraju i slavio sa 87-75.


Real je do pobjede predvodio Dončić sa 16 poena, šest skokova i sedam asistencija a odličan je bio i Rejes sa 14 poena i osam skokova. Najbolji u redovima Barse, bio je Ante Tomić sa 12 poena.

 

Maestralni Dončić srušio Barsu / Foto: Evroliga