XS
SM
MD
LG
15.12.2017 Administrator DC

Marinović vodi bh tim

Pitanje izbora novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bilo je na ''dnevnom redu'' i na radnom doručku čelnika FS BiH i novinara upriličenom juče. Obraćajući se predstavnicima sedme sile, predsjednik FS BiH Elvedin Begić je istakao da oni ne žure nigde i da imaju dovoljno vremena da se odluče za naslednika Mehmeda Baždarevića. Potvrdio je  da su se za poziciju selektora interesovali i Fahim Terim i Sven Goran Eriksen.

-Nama, naravno, u FS BiH, imponuje da su se dva takva fudbalska stručnjaka raspitivala za poziciju selektora. Komisija za izbor, a čine je Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvijezda  Misimović će narednih dana da im pošalju ponude, ali nisam siguran da ćemo moći finansijski da ispratimo njihove zahteve. Šta će biti, ne mogu u ovom momentui reći. Možda se i dogovorimo, rekao je Begić.

Prema njegovim rečima, sednica Izvršnog odbora FS BiH će biti održana 22. decembra, ali to ne znači i da će tada biti izabran novi kormilar bh reprezentacije.

-Sigurno ćemo razgovarati o selektoru, ali ne moramo da ga izabremo. Imamo vremena. Nema potrebe za žurbom. Čeka nas i Žreb UEFA Lige nacija u januaru, pa možemo i kada vidimo ko su nam protivnici. Moram ovde da istaknem da smo, formiranjem Komisije za izbor selektora, želeli struci da damo mogućnost da nam predloži kandidate, a mi onda donesemo odluku. Nismo hteli i ne želimo da se krijemo iza bilo koga, ali su oni ljudi od struke. Misimović je, do skora, bio u svlačionici, kao igrač. Zna sve kako funkcioniše i tek nakon što oni obave razgovore i pregovore i predlože kandidate- ide naša odluka, jasan je Begić.

Ni januarska mini turneja po Sjedinjenim Američkim Državama i utakmice sa Meksikom i selekcijom SAD, nije razlog za žurbu.

-U Ameriku će jedna kombinovana selekcija. Kako to nije FIFA termin, klubovi neće morati pustiti igrače. Dakle, biće ih iz Premijer lige,pa možda na klupi bude selektor mlade reprezentacije, Vinko Marinović. On ih najbolje poznaje, rekao je Begić.

Na taj način je predsjednik FS BiH potvrdio pisanje Sportskog žurnala. Još pre mesec dana, najavili smo da bi na turneju po Americi najbolju bh selekciju mogao predvoditi Vinko Marinović. Nije tajna ni da su čelnici FS BiH ranije kontaktirali ovog stručnjaka i to mu najavili.

Naredni dani u FS BiH će sigurno biti zanimljivi i intesantni. U ovom momentu, klupi selektora su najbliži Amar Osim i Robert Prosinečki. Sa njima su razgovori obavljeni i obojica su pristala na finansijske uslove. Ko god bude na vrućoj selektorskoj klupi, imaće zadatak- odvesti bh tima na naredno Evropsko prvenstvo 2020. godine. Ugovor selektoru će biti ograničen na dve godine

Vinko Marinović