XS
SM
MD
LG

Priznanje Marjanoviću

Srđan Marjanović, trener kadatske selekcije Fudbalskog kluba Rudar Prijedor proglašen je za najboljeg trenera Grada Prijedora za 2017. godinu. Na svečanosti izbora najboljeg sportiste Grada na Sani u Pozorištu Prijedor Marjanović je u jakoj konkurenciji proglašen, sasvim zasluženo, za ovogodišnjeg laureata.

-Ovo priznanje mi mnogo znači i ujedno me tera, kao dodatna obaveza, d au narednom periodu budem još bolji i da istrajem na svom putu i posvećenosti trenerskom pozivu. Zaista, nemam reči da sve ovo opišem, kako se osećam i kakve mi sve emocije naviru. Ovo nije samo pojedinačno priznanje za mene, već ujedno i priznanje za moje igrače s kojima sam postao šampion BiH u kadetskoj konkurenciji, ali i ljudima iz kluba koji su mi ukazali poverenje. Dokazali smo da Rudar Prijedor ima igračku budućnost – istakao je posle dobijanja nagrade Srđan Marjanović.

Godinama unazad Marjanović radi kao trener u omladinskoj školi Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, a iz njegove trenerske radionice izašli su igrači poput Siniše Saničanina, danas štopera novosadske Vojvodine, Aleksandar Jovičić, defanzivac hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa iz Koprivnice, obojica nekadašnji mladi reprezentativci BiH, zatim vezista Krupe Ajdin Redžić, aktuelni mladi reprezentativac, golman Luka Kačavenda…

-Ponosan sam na put koji sam do sada prešao u karijeri sa svim tim dečacima koji su pre svega dobri ljudi. Ovo podneblje je jako bogato talentima i potrebno je s njima da se radi, da ih usmeravate na prvi put. Rudar Prijedor je oduvek bio poznat kao klub u kojem je mnogo talentovanih fudbalera. Zato je ova nagrada ujedno i priznanje našem omaldinskom pogonu koji uprkos teškim uslovima radi i gradi, “lansira” fudbalere za budućnost našeg kluba, ali i fudbala u regionu, pa i šire. Mojoj sreći nema kraja – dodao je Srđan Marjanović.

Potiče iz sportske porodice, njegov otac Nebojša – Nešo Marjanović bio je poznati rukometni trener u Bosnamontaži, ali nažalost nije više među živima.

-Moj sportski gen potiče upravo od mog oca Neše i ovo priznanje je ujedno i njegovo, posvećujem ga njemu jer znam da je sa mnom uvek tu, u srcu – emotivno sa vlažnim očima je rekao na kraju Sržan Marjanović, zvanično najbolji trener Grada Prijedora u 2017. godini.

Priznanje koje treba da posluži kao odskočna daska…

S. Basara

 

Zahvalnost gradonačelniku

Srđan Marjanović se zahvalio svima onima koji su učestvivali u ovom njegovom ličnom uspehu, ali pose bno jednom čoveku:

-Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, nekadašnji sportista koji apsolutno poznaje i pri znaje ovu granu ljudskog stvaralaštva davao nam je bezrezervnu podršku, uvek bio uz Rudar Prije dor i naše najmlađe članove, ovo je ujedno i nagrada koja pripada Gradu Prijedoru, a titulu ša mpiona BiH posvećujemo svim Prijedorčanima i ljudima dobre volje koji dolaze i prolaze kroz naš Grad.

 

Srđan Marjanović, desno


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14