XS
SM
MD
LG

Fudbalski veterani Kotor Varoši obilježili uspješnu godinu

Kotorvaroški fudbalski veterani su prigodnim druženjem zaključili vrlo uspješnu 2017. godinu, u kojoj su učvršćena prijateljstva sa veteranima iz Murske Sobote, Kranja, Stare Pazove, Apatina, Sokobanje i sa Svjetskom organizacijom Roma.

Bila je to prilika da se daruju Saša Vuković i Dragiša Jurić, koji su ušli u šestu deceniju života, a već je postala tradicija da članovi Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije proslavom obilježavaju rođendane.

„Moj školski drug Dragiša i ja smo rođeni u decembru i željeli smo da rođendan proslavimo u krugu onih sa kojima provodimo veći dio vremena, jer ovo prijateljstvo koje njegujemo nema granica“, istakao je Saša Vuković i poželio svim veteranima da ih služi zdravlje u Novoj godini.

Posebno zadovoljstvo je prisutno zbog uspješne organizacije plivanja za Časni krst, manifestacije koja je privukla veliki broj posjetilaca.

„Zahvaljujući odličnoj saradnji sa arhijerejskim namjesnikom kotorvaroškim Milenkom Narićem pokrenuli smo ovu akciju, koja je u premijernom izdanju okupila 16 učesnika, a raduje podatak da već sada vlada veliko interesovanje za narednu godinu“, rekao je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović i dodao da će pobjedniku predstojećeg takmičenja zlatni dukat darovati porodica Duška Čolića.

Takođe, ove godine je odlično organizovan i prvi međunarodni turnir prijateljstva, sa kojeg su svi učesnici ponijeli najljepše uspomene. Donirani su novogodišnji paketići za moleban u hramu Svetog Proroka Ilije u Vrbanjcima, podijeljeno je deset fudbalskih lopti školama na području opštine, upriličeno je druženje sa ljepšim polovinama za Dan žena (8. mart), a svojim učešćem i dobrovoljnim prilozima kotorvaroški fudbalski veterani su podržali brojne sportske manifestacije i humanitarne aktivnosti.

Članovi Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije poželjeli su svim Kotorvarošankama i Kotorvarošanima srećne nastupajuće praznike, sa željom da ih dočekaju i proslave u ljubavi, miru i radosti.

/Centar za kulturu Kotor Varoš/