XS
SM
MD
LG

Rudanka izabrala najbolje

U balonu Sport park u Rudanci upriličena je dodjela diploma najboljim polaznicima Škole fudbala Rudanka RTV Doboj. Ovim su sumirani rezultati u godini koja  je na izmaku. Može se reći da je ova škola bilježiila izuzetne rezu ltate.

Učestvovali su na mnogim turnirima u zemlji i inostranstvu, gdje su stekli veliki broj prijatelja. Kruna svega toga je veliki međunarodni turnir koji se u junu mjesecu održava na stadionu Plinara u Rudanci. Otvaranjem objekta Sport park u Rudanci stvoreni su uslovi za organizovanje zimskih turnira. Prvi takav održan je proteklog vikenda u kategorijama 2007. i 2009. godište. Ova škola sastoji se iz tri sekcije Rudanka, Doboj i Osječani.

Diplome  su dobili sljedeći polaznici škole: Luka Mandić, Ognjen Vasilić, Nikša Mitrović, Matea Kuzmić, Denis Huskić, Mladen Nedić, Danijel Milanović, Željko Đukić, Aleksandar Kovačević, Mario Cvijanović, Uroš Bilić, Marijo Miljanović, Pavle Nedić, Savo Delić i Filip Mijatov.

Posebno treba pomenuti fudbalerku Mateu Kuzmić koja pored toga što trenira sa  dječacima u Rudanci, ona je članica ŽFK Sloga iz Petrova i nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za kadetkinje. Njena najdraža utakmica  je protiv šampionki BiH SFK 2000 koju su odigrale neriješeno 2:2.

–Pred kraj godine nagrađujemo najbolje pojedince. Kao i do sada prvi uslov za dobijanje diplome je redo vno treniranje, zatim redovni dolasci na utakmice i turnire, primjereno ponašanje i na kraju naravno dobre igre. Redovno treniranje smo gledali od 1.januara do 25.decembra, izuzev sekcije Osječani gdje smo gleda li od 1. maja kada je i počelo se sa  radom u toj sekciji. Smatram da su sve diplome sasvim zasluže ne. Ni kša, Vasilić i Kovačević su skoro na svim treninzima u sve tri sekcije. Matea je kao naš član dogurala do Premijer lige za djevojčice (kadetkinje). Ona igra za ekipu Sloga Petrovo u konkurenciji djevojčica 2001. iako je Matea 2004. godište. To joj nije problem i jedna je od  boljih u svojoj ekipi. Pavle, Danijel, Luka i Uroš su kapiteni i svojim primjerenim ponašanjem na najbolji način predstavljaju našu školu fudbala. Denis, Mladen, Marijo, Savo ne propuštaju treninge. Cvijanović i pod temperaturom dolazi na utakmice. Dok je Mijatov samo zbog našeg turnira došao iz Novog Sada da igra, inače on živi u Novom Sadu. Svaki raspust je u Rudanci kod babe i djeda i većinu tog vremena provede sa  nama na treninzima i utakmicama. Mnogo više diploma je podijeljeno ove godine. Nadamo se da će sljedeće godine biti još više što će značiti da smo redovniji, a  to nam i jeste cilj. –rekao je trener Škole fudbala Rudanka RTV Doboj Nebojša Kuzmić.