XS
SM
MD
LG

Ima nade za Ebuea

Poslije Galatasaraja, i Arsenal se javio da pomogne svom bivšem fudbaleru Emanuelu Ebueu.

Pre nekoliko dana fudbalsku javnost je potresla ispovjest bivšeg reprezentativca Obale Slonovače da je postao beskućnik i bio na ivici samoubistva.

Ebue je sve svoje bogatstvo, stečeno igrajući fudbal, prepisao na suprugu koja ga je potom napustila, pa je bukvalno završio na ulici.

"U kući sam, ali uplašen, jer ne znam kad će policija da dođe. Ponekad ugasim svjetla jer ne želim da ljudi znaju da sam tu. Sve ostavljam iza vrata. Moja kuća. Borio sam se da je kupim, ali se sada plašim, neću da prodajem svoju odjeću ili sve ono što imam. Boriću se do kraja jer to nije pošteno", rekao je Ebue.

Poslije ove ispovjesti prva se javila Galata, tačnije povratnik na mejsto trenera istanbulskog kluba Fatih Terim, koji je svom bivšem igraču ponudio mjesto pomoćnog trenera.

"Svi smo pogođeni onim što smo čuli i tražimo način da mu pomognemo", u međuvremenu se oglasio i Arsenal preko svog portparola.

Ebue ima 34 godine, osim pomenutih klubova tokom karijere je nastupao još za Beveren i Sanderlend u Evropi, a skupio je 79 nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače.

Emanuel Ebue, sa bivšom suprugom