XS
SM
MD
LG

Marina ko Marina

Najtrofejniji ženski stručnjak u istoriji srpske košarke Marina Maljković, nakon što se vratila na klupu reprezentacije Srbije poslije samo godinu dana, poručila je da nijednog trenutka nije razmišljala kada je dobila poziv predsjednika KSS Predraga Danilovića.

"Moje prisustvo ovde nije hir, odluka nije donijeta nakon dubokog razmišljanja, već onako kako se osjećam. Imam dužnost prema državi, narodu i "Karađorđevoj zvezdi" koju sam dobila i zato sam lako prelomila da se vratim", rekla je Maljkovićeva na promociji u Kući košarke u Sazonovoj.

Maljkovićeva je predvodila nacionalni tim do titule evropskog šampiona i bronze na Olimpijskim igrama u Riju, prije nego što je 3. januara prošle godine podnijela ostvaku zbog prevelikih obaveza.

"Hvala Daniloviću što je imao razumijevanja 3. januara, što je od velike važnosti za saradnju. Nisam očekivala, niti razmišljala o povratku, tajming je bio jako dobar i razumijeli smo se u 'dvije riječi', za razliku od neprospavanih noći prilikom odlaska."

Kako kaže, svjesna je kakve su ambicije na narednom prvenstvu Evrope 2019. godine u Srbiji.

"Malo ljudi želi da se vrati na mesto velikih uspjeha. Svesna sam da me se, iako svi očekuju medalje, ako se ne ponove dobri rezultati, mnogi neće sjećati. Nisam ja važna, radiću najbolje što mogu i nadam se da ćemo opet obradovati naciju. Kada počne EP, mene niko ne mora da pita oko ambicija. Predočila sam plan šta treba da radimo, slijedi period teškog rada. Ne trošim lako reči", istakla je Maljkovićeva.

Predsjednik KSS Predrag Danilović izrazio je zadovoljstvo što je Maljkovićeva potpisala dvogodišnji ugovor.

"Bio je 3. januar kada nije bio prelijep povod, ali sada sam srećan što smo opet u ovom sastavu i što će Marina biti selektor ponovo. Veoma sam srećan i zadovoljan, a vjerujem i sportska javnost u zemlji", rekao je Danilović.

Ana Јoković, potpredsjednica KSS za žensku košarku, takođe nije skrivala sreću.

"Svi znamo da će Srbija biti domaćin prvi put i to automatski znači da smo morali da dovedemo najboljeg selektora. Nažalost, ne učestvujemo ove godine na Svjetskom prvenstvu, igraćemo na turniru u Kini. Imamo dosta vremena da se spremimo", zaključila je Јokovićeva.

Izvor: RTS, Tanjug

Marina Maljković, selektor Ženske košarkaške reprezentacije Srbije (arhiv)Foto: RTRS