XS
SM
MD
LG
11.01.2018 Administrator DC

Panterke pale motore

Odbojkašice dobojskog Pantera će u ponedjeljak izvršiti prozivku i okupljanje za početak priprema za narednu polusezonu. Odmor između dvije polusezone zvanično će biti završen.

Nakon kratkog sastanka sa novim šefom stručnog štaba Dejanom Čalakovićem prvotimke će odraditi i prvi trening, te će tako započeti pripreme za ono što ih očekuje u drugoj pulusezoni. radiće se na sticanju snage i opšte fizičke pripremljenosti u teretani "Maximus", a sa loptom u sali JU OŠ Vuk Karadžić.

Tokom januara će biti odigrane dvije pripremne utakmice. nastavak priprema je u februaru gdje će se raditi na uigravanju tima, na uigravanju idealne postave, a sve to kroz odigravanje pet pripremnih utakmica pa su već određeni sparing partneri i to OK Maglaj, OK Derventa, OK Ukrina, ŽOK Žepče i OK Tešanj.

Biće to najbolje i najnapornije pripreme do sada i time je samo potvrđna ambicija Kluba da se na kraju sezone zauzme prvo mejsto u grupi, a onda i na završnom turniru osvoji prvo mjesto i izbori ulazak u Prvu ligu RS.