XS
SM
MD
LG

EL: Efes prejak za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su deseti poraz u Evroligi. Njih je večeras u Istanbulu savladao Efes, rezultatom 104-95.

Zvezda je dobro počela meč ali kako je odmicala 1/4, Efes je bio sve bolji. Nakon prvog perioda, domaći su vodili sa 22-21. U drugom periodu, domaći su igrali sjajno i imali su i 13 poena prednosti. Međutim, Zvezda je napravila seriju 10-1 u završnici prvog poluvremena, pa je na poluvremenu bilo samo četiri poena prednosti za Efes.

U trećem periodu gledali smo rezultatsku klackalicu. Efes je pravio razliku ali se Zvezda uporno vraćala. Ipak, nakon 3/4, Efes je vodio 77-71. U poslednjem peridou, Efes je krenuo bolje i poveli su sa 11 razlike. Zvezda se vratila na -6 i pri rezultatu 84-78 za domaće, Zvezda je promašila tri od četiri slobodna bacanja i tu je propuštena velika prilika za preokret. Kasnije su u seriju ušli Mekolum i Dragić, i Efes je na kraju mirno priveo meč kraju.

Efes je do pobjede predvodio Dragić sa 24 poena i nevjerovatnih 7/7 iz igre, dok je najbolji kod Zvezde bio Bjelica sa 15.

Foto: Evroliga