XS
SM
MD
LG

Rekonstrukcija sale u Bijeljini

Sportska sala u Račanskoj ulici odavno nije funkcionalna za treninge bijeljinskih sportskih klubova, čiji članovi posle svake kiše strahuju od povreda, koje bi mogli zadobiti na mokrom i klizavom parketu u sali koja prokišnjava.

O ovom problemu smo već pisali, a ukoliko budu ispoštovane najave o rekonstrukciji ovog objekta, više neće biti potrebe za tim.

Odlukom Skupštine grada Bijeljina o novom kreditnom zaduženju predviđena su sredstva i za ove namjene. U obrazloženju odluke navedeno je da će od ukupno pet miliona KM kreditnog zaduženja, za izgradnju i sanaciju ustanova na području grada biti izdvojeno 900.000 KM. Od tog iznosa za objekte iz oblasti sporta predviđeno je 150.000 KM.

Za rekonstrukciju objekta sportske sale u Račanskoj ulici prema izvještaju Direkcije za izgradnju i razvoj grada iz septembra prošle godine potrebno je 166.933 KM. Iz kreditnih sredstava je planirano izdvajanje u iznosu od 100.000 KM.

Za rekonstrukciju objekta Sokolskog doma za koju je na osnovu idejnog projekta Direkcije iz februara 2015. godine potrebno 61.000 KM, iz kreditnih sredstava je planirano 50.000 KM.

U obrazloženju odluke je navedeno da će dio sredstva biti obezbijeđen i iz drugih izvora. 

Nema sumnje da će sportisti ovu odluku dočekati sa olakšanjem, jer kako je ranije za InfoBijeljina rekao kapiten Odbojkaškog kluba Radnik Vladimir Milićević nije nimalo lako održavati trening u uslovima  kada imate vodu na parketu. 

„Pokušavamo da dijelove terena na koje kaplje voda „označimo” krpama, kako bi ih momci u širokom luku zaobilazili, što značajno otežava rad. Međutim, uz pomoć zaposlenih u dvorani snalazimo se kako znamo i umijemo“, rekao nam je tada Milićević.

On je kao i predstavnici drugih klubova koji treniraju u sportskoj sali u Račanskoj ulici hvalio zaposlene na održavanju koji su činili sve što je u njihovoj moći da ga održe. Međutim malo toga su mogli, jer je dvorana u takvom stanju da je jedino rješenje rekonstrukcija.

Hoće li planirana sredstva biti dovoljna da se ova dva objekta dovedu u funkcionalno stanje tek će se vidjeti. Pogotovo objekat Sokolskog doma za koji je procjena rađena prije tri godine, pa nije isključeno da je u međuvremenu dodatno propao,pišeinfobijeljina.com.

 

FOTO: InfoBijeljina