XS
SM
MD
LG

Mladost cilja Kup RS

   U Finalu Kupa RS, u utorak u Mrkonjić Grad  igraće ekipa Mladosti i Stdenet-Igokea dva.Mrkonjićani brane trofej osvijen prošle godine.U stručnom štabu Mladosti slažu se da su faoriti, ali da je mlada ekipa Stdenta-Igoke dva nije bez šansi.U taboru Banjalučana najavljuju dobru partiju i jak otpor faorizovanom domaćinu.

Utakmica počinje u 17,30 časova uz direktan prenos na programu RTRS.

Kapiten Mladosti Đorđe Aleksić ,istič da je košarkašima Mladosti to  treće finale.Dva puta su osvajali pobjednički pehar Kupa RS.Rasoloženje u ekipi je dobro i  nadaju su trećem uzastopnom treofeju.

 -Igramo super sezonu.Svi smo zdravi i nadamo se pobjedi i osvajanju trećeg trofeja.Ekipa je pojačana sa dva nova košarkaša, Nikolom Kočevićem i Dušanom Hukićem.Daćemo sev od sebe da stigenmo do trećeg uzastoponog treofeja- rekao je Aleksić, koji se u ekipu vratio nakon pola godine pauze, zbog povrede ramena.

     Trener Mladsti Goran Sladojević, nglašava da je Mladost faorit, ali da mledi tim Stuednta-Igoke dva može da iznenadi.

 -Utakmicaće biti sigurno teška, jer će oni dadaju 150 odsto svojih mogućnosti.Radi se o mladoj i izuzetno talentovanoj ekipi i koja nema šta da izgubi.Ipak, mi smo faoriti, jer imamo kvalitetniju i iskusniju ekipu-naglašava Sladojević.

   Sportskli direktop Mladosti Miladin Rmuš, kaže da je Mrkonjić Gradu sve spremno za finale Kupar RS u košarci.

-Sigurno je da će mo i ovoga puta biti dobri domaćini i dati sve od sebe da osvojim pobjednički pehar.Zadovljstvo smo što nam je Košarakaški savez RS po drugi put ukazao povjerenje da organizujemo finalnu utakmicu- rekao je Rmuš.

    U taboru drugog finaliste, ekipe Stuedent-Igokea dva vlada optimizam i spremo dočekuju finalni meč

-Mladost je faorit, ali mi u Mrkonjić Grad ne dolazimo sa unaprijed istakmutom bijelom zastavom.Plaman u finale Kupa RS je sigurno veliki uspijeh i veliko iskustvo za našu mladu ekipu- rekao je trener gostiju Žarko Milaković.

    Interesovanje za finale Kupa RS u košarci je veliko.Sve karte su rasprodate pa se očekuje rekordna posjeta u mrkonjićkoj Sportskoj dvorani.