XS
SM
MD
LG

Kozara se budi

U prethodnom periodu, od proglašenja nove uprave, preko novog trenera, pa do pojačanja, šampion iz Gradiške ubrzanim procesom vodi borbu na tri fronta. 

Nova garnitura Kozarinog fudbalskog kluba odrađuje izuzetan posao za vrlo kratak vremenski period. Kako iz kontatka s članovima uprave, tako i obilaskom prostorija kluba zatekli smo rad na svim poljima, baš onako kako je i obećavano.

Što se tiče “ofanzive”, tri fronta koja će biti od krucijalnog značaja za naredni period su prelazni rok, rad na infrastrukturi i potpisivanje sponzorskih ugovora.

Po pitanju prelaznog roka, koji je započeo osmog januara, već sada možemo pričati o ozbiljnom pristupu i zalaganju koji se pružaju. Šef struke postao je Vule Trivunović, a dovedeni su Boris Raspudić, Igor Pilipović kao i Rade Džombić, dok je sa kapitenom Ognjenom Petrovićem potpisano produženje ugovora.

U ostatku prelaznog roka, očekuje se da određeni igrači napuste klub iz Gradiške, dok se prema nezvaničnim izvorima bliskim klubu špekuliše o pojačanjima iz Premijer lige BiH, kao i iz Slovenije.

Restart infrastrukture je nešto čemu se pridaje veliki značaj, jer jednostavno, nemoguće je raditi i ostvariti bilo kakve rezultate bez obezbjeđenih adekvatnih uslova za rad, bilo to u svlačionici ili u kancelariji trenera. Osim restauracije krova, dovođenja u red svlačionica, kao i prostorije za video-analizu i pripremanje mečeva, itekako je vidno i sređivanje atletske staze oko terena. Za prvu ruku, strana do tribina gdje se nalaze klupe domaćih i gostujućih igrača i stručnog štaba biće potpuno obnovljena, dok će se ostatak staze najvjerovatnije raditi u toku drugog dijela sezone.

Da ne bi sve bila pusta obećanja, dokazuju nam radovi kojima smo svjedočili, a kako najavljuju iz uprave Kozare, na ljetnoj pauzi između dve sezone, očekuje se kompletno renoviranje svlačionica, kao i obnova pomoćnog i glavnog terena.

Po pitanju marketinga, potpisan je ugovor sa agencijom “Avalon”, dok se otvoreno pregovara sa više sponzora, čiji paraf na ugovor možemo očekivati u vrlo kratkom vremenskom periodu. S obzirom na ambicije i zalaganje utrošeno u čitav ovaj proces “renesanse” Kozare, ne bi trebalo biti problema ni za dio vezan za marketing.

Ako bi se zadržala ozbiljnost kojom su pristupili radu, kao i načinu borbe za povratak na stare staze slave, gdje klub kao što je Kozara i pripada, omogućio bi se ogroman korak naprijed pri namjeri da se “napadne” najviši državni rang takmičenja na nivou BiH u bliskoj budućnosti, kao i zapaženi rezultati koji bi privukli ambiciozne igrače željne dokazivanja, a one koji su prošli omladinsku školu zadržali u klubu.

Za kraj, osim radova koji traju, bilo to po pitanju infrastrukture, ili po pitanju marketinga, najpoželjniji scenario jeste povratak kulture dolaska na Gradski stadion, jer bi predstavnici kluba počevši od onih na terenu, preko “ljudi u odijelu” sa strane, zasigurno imali motiv više.

Autor: Dejan Gajić/Moja Gradiška


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14