XS
SM
MD
LG

EL: Himki slavio u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su 11. poraz u Evroligi. Crveno-beli su večeras poraženi u Beogradu od Himkija, rezultatom 79-70.

Zvezda je sjajno otvorila susret. Nemanja Dangubić bio je maestralan i dao je četiri trojke u prvih pet minuta. Na krilima Dangubića, Zvezda je vodila 21-14 nakon prvih deset minuta. U drugom periodu, Himki se vratio i došli su do izjednačenja. Do kraja prvog poluvremena, na krilima Ročestija i Dangubića, Zvezda je ipak došla do šest poena prednosti.

U trećem periodu gledali smo rezultatsku klackalicu. U takvoj igri Himki se bolje snašao ali je ipka Zvezdi ostalo dva poena prednosti, pred odlučujućih deset minuta. U poslednjih deset minuta, Zvezda se potpuno raspala. Ročesti, koji je do tada igrao maestralno, ostao je bez snage a ostali igrači se nisu dodali na pravi način. Alimpijević je neshvatljivo forsirao Lazića, koji nije mogao da pogodi ''olimpijski bazen'' a odmarao je Dangubića pa je Himki na krilima Hanikata i Šveda došao do preokreta. Na kraju su gosti prilično mirno priveli meč kraju i došli su do pobjede na gostovanju u Beogradu.

Himki je do pobjede predvodio Šved sa 29 poena, pet skokova i četiri asistencije. Kod Zvezde, najbolji je bio maestralni Ročesti, koji je imao 27 poena, devet skokova i sedam asistencija, dok je Dangubić dodao 20 poena.

Foto: Evroliga