XS
SM
MD
LG

Iz Umaga u Evropu

Fudbaleri Krupe jutros rano (6.30 časova) otputovali su u Umag gde će odraditi glavni deo zimskih priprema za nastupe u prolećnom delu sezone u kojem će juriti plasman u Ligu za prvaka, ali i u kupovima Republike Srpske i BiH pokušati da dođu do pobedničkih trofeja, odnosno istorijskog plasmana na međunarodnu scenu.

Izabranici trenera Slobodana Starčevića će na istarskom Jadranu sakupljati snagu i kroz prijateljske utakmice tražiti dobitnu formu za takmičarske okršaje koji za Krupljane počinju 17. februara na domaćem terenu protiv jesenjeg šampiona sarajevskog Željezničara. Pre polaska na Jadransko more Krupljani su protiv federalnog prvoligaša Metaleža iz Jajca odigrali prvu test utakmicu i pobedili 4:0.

-Dva pogotka postigao je Nusmir Fajić posle ubacivanja Slobodana Milanovića iz kornera, treći gol je posledica solo akcije Lazara Marjanovića, dok je poslednji deo mlađanog Zorana Šamare nakon dodavanja novajlije u našim redovima Petra Banovića. Mogu da budem zadovoljan rezultatom i odnosom, ali još uvek imamo mnogo posla da sve to bude kako treba i kako priželjkuje mo kada počnu zvanične utakmice – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Za Krupu su u prvom poluvremenu igrali: Fejzić, Nikodijević, Palić, Aleksić, Vukotić, Dujaković, Mirosavljević, Milanović, Lukić, Marjanović, Fajić. U nastavku su ušli: Kutić, Vučkić, Matić, Makitan, Damjanović, Gvozdenović, Pejić, Šamara, Milutinović, Banović i Mazalica.

Što se tiče pripremnih susreta u Umagu biće ih ukupno pet. Prvi rival je slovenački prvoligaš Domžale 24. januara, tri dana kasnije rival je Krško, da bi u ponedeljak, 29. januara nasuprot Krupljana trebalo da se pojavi Triglav iz Kranja. Četvrti protivnik je 1. aprila mađarski drugoligaš Đer, a 3. februara je poslednja provera, kako sada stvari stoje protivnik će biti Rudar iz Velenja. Odmah posle tog susreta planiran je povratak kući i finalni rad. Za 7. februar zakazana je prijateljska utakmica protiv drugoligaša Republike Srpske Alfa Modriče (7. februar), dok je generalna proba zakazana za 10. februar, sedam dana pred start prvenstva, a rivale Krupe je prvoligaš Tekstilac Kort iz Dervente.

-Još uvek nemamo jasnu sliku vezanu za igrački kadar jer mnogo toga će da zavisi od eventualnog odlaska kapitena Aleksandra Vukotića i napadača Elvira Koljića.  Naša dva najveća pojačanja su povratnici posle povreda Ajdin Redžić i Miljan Ljubenović koji će punim intenzitetom krenuti baš u Umagu. Nadamo se da ćemo u istri imati sjajne uslove za rad i da ćemo sve odraditi onako kako smo i planirali – optimističan je Slobodan Starčević, strateg Krupe i zvanično najbolji trener Republike Srpske za 2017. godinu .

S. Basar / Sportski žurnal 

Ekspedicija

 

Stručni štab Krupe u Umag vodi 26 fudbalera, na spisku su: Nevres Fejzić, Jovan Kutić, Saša Nikodijević, Kerim Palić, Aleksandar Vukotić, Radosav Aleksić, Nemanja Mirosavljević, Nikola Dujaković, Lazar Marjanović, Jovo Lukić, Slobodan milanović, Nusmir Fajić, Igor Makitan, Nebojša Gvozdenović, Zoran Milutinović, Zoran Šamara, Nikola Ševarika, Vladimir Ilić, Stefan Savić, Stojan Maksimović, Perica Guskić, Saša Glamočić, Kenan Vučkić, Petar Banović, Aleksa Matić i Juro Perić.

Pored šefa struke Slobiodana Starčevića u stručnom štabu su još pomoćnici Miroslav Balaban, Damir Špica, trener golmana Mirando Petrić, kondicioni trener Marko Mazalica, doktor Filip jokić i fizioterapeut Bjelan Krčmar.

Na spisku igrača nema napadača Elvira Koljića koji se nalazi na spisku selektora BiH Roberta Prosinečkog za turneju po Americi.


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8