XS
SM
MD
LG

Kome smeta prezime Osim

Legenardni bh. stručnjak ivica Osim, razočaran je nakon što njegov sin Amar nije izabran za selektora reprezenta cije BiH. Izvršni odbor NS BiH povjerenje je ukazao Robertu Prosinečkom, a Amaru Osimu najveći teret na leđima je bio što je sin Ivice Osima, koji je bio i član Radne grupe koja je bila zadužena za razgovore sa kandidatima.

“Jesam razočaran, to je moje pravo, što i sam Amar kaže „Šta treba? Da je živim dugo kao slon da bi bio selektor?“. Zato sam razočaran, ali eto, nakon toliko godina i svega što sam dao možda sam nešto i naučio o ljudima, kakvi su i šta su. Govorilo se možda je Švabo ovo ili ono, pa Željo je pobjeđivao sa njim, osvajao trofeje, ja bio na drugom kontinentu, radio u Japanu i ljudi su govorili „Ma, Amaru otac bira sastav, analizira protivnike, zato je Željo dobar…“ Čudo jedno. Ali to su naša posla… Ne želim tako – rekao je Osim za “Avaz”.

“O svemu tome, o procedurama treba da pitate predsjednika Saveza, generalnog sekretara… Šta to ja imam tu komentirati? Neću ništa u vezi toga. To je njihova stvar, ako je demokratija, odlučili su kako su odlučili i nema razloga da se zbog takvih odluka bunim. Imam privatno pravo da budem nezadovoljan i razočaran što nije Amar. A, znam da ima itekako zadovoljnih što Amar nije selektor BiH.”

“Ne znam zašto prezime Osim ne odgovara u Sarajevu, a ne odgovara. Ima ljubomornih ljudi, to nam je jedina osobina u kojoj smo postojani, koju stalno potvrđujemo. Tvrdoglavo smo uporni da nekome slomimo vrat, bez obzira na argumente, rezultate. Naše ljude koči tuđi uspjeh, neko zagazi u tu nesreću. Zato imamo nepotizam, korupciju, svugdje nam je tako, ne možemo normalno da razmišljamo, sve mislimo da je neko nekome namjestio, potplatio, završio nešto. To je naš usud” – rekao je Osim.

Osim je poželio sreću novom selektoru BiH Robertu Prosinečkom.

(AVAZ)