XS
SM
MD
LG

Mijušković: Glavni fokus na EP u Beogradu

Najbolja mlada sportistkinja Kajakaškog saveza Srbije, Nikolina Mijušković, ističe za naš portal da joj velika čast ući u seniorski tim Srbije i da je glavni fokus na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Foto: kajaksrbija.rs

Ona je prethodne godine postala dvostruka  juniorska svjetska i evropska šampionka u  kanuu (C1-200m i C2-200m), a na evropskom prvenstvu za seniorke osvojila je šesto mjesto u C1-200m i sa Nikolinom Milić se plasirala u polufinale trke C2-500m. Za  prelaz u seniorsku konkurenciju smatra da je to u isto vrijeme i veliki poduhvat i čast.

  • Sam prelazak u seniorsku konkurenciju predstavlja veliki poduhvat, jer biti u seniorskoj reprezentaciji Srbije je čast. Svakako postoji pritisak, jer ja kao svjetska i evropska juniorska prvakinja težim za jos većim uspjehom u seniorskoj konkurenciji – kazala je Nikolina.

I pored Svjetskog prvenstva u Portugaliji, najveći izazov za srpske kajakaše i kanuiste je Evropsko prvenstvo od 8. do 10. juna u Beogradu.

  • Prije svega nastupati u našoj zemlji, na našem terenu je velika čast i samim tim velika odgovornost, jer svi očekuju medalju. Spremam se maksimalno za to takmičenje i moja očekivanja su da za početak budem u A finalu, a poslije je sve moguće – dodala je ona.

Pored EP njen cilj je i da odbrani svjetsku titulu svjetske juniorske prvakinje.

  • U predstojeću sezonu ulazim sa puno ambicija i očekivanja. Kao što sam već rekla fokus je EP u Beogradu, nakon toga imam jos dosta takmičenja u kojima ću se iskušati. Takođe želim da odbranim titule svjetske juniorske prvakinje na Svjetskom prvenstvu, kao i da ostvarim što bolji rezultat na Svjetskom seniorskom prvenstvu. Sve u svemu daću svoj maksimum – rekla je Mijuškovićeva.

U prethodnoj godini reprezentativci Srbije u kajak i kanuu osvojili su 19 medalja na velikim međunarodnim takmičenjima, od toga šest na Evropskom i Svjetskom prvenstvu za seniore.