XS
SM
MD
LG

Gogić kandidat za prvu pištaljku RS

Fudbalski sudija iz Istočnog Sarajeva, Slavo ljub Gogić, spada sigurno u red najboljih arbi tara u Republici Srpskoj, pa nije ni čudo da se našao u najužem izboru za“ najboljeg u akciji Sportskog žurnala i Fudbalskog saveza Republike Srpske“ .

Druženje sa fudbalskom loptom, počeo je još kao dečak u redovima Slavije iz Istočnog Sarajeva. Bio je izuzetno talentovan. Prošao je sve Slavijine kategorije, od petlića do seniorskog sastava. Nastupao je za prvi tim ekipe iz Istočnog Sarajeva u Drugoj i Prvoj ligi. Na žalost, zbog povrede ukrštenih liga menata, morao je da prekine sa aktivnim igra njem.

-Ta povreda me je odvojila od Slavije i takmi čarskog fudbala, ali sam 2004. godine, kada je stigla povreda,  odlučio da krenem sa karijerom sudije. Želeo sam, na taj način, da ostanem u fudbalu. Mislim  da nisam pogre šio. Sudijski kurs sam položio u Istočnom Sarajevu, još 2005. godine i krenuo sam sa suđenjem, praktično od najniže lige. Nakon toga je došlo polaganje za zvanje republičkog sudije. To sam položio 2007. godine, a polagalo se u Srpcu, da bi tri godine kasnije, u Gradišci, stekao zvanje saveznog sudije, kaže nam Gogić.

Ovaj arbitar, inače otac dvoje dece i službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, na drugoligaškim terenima je bio od 2008. godine do 2012. Strpljivo je gradio karijeru, da bi 2012. godine bio prebačen  na listu sudija Prve fudbalske lige Republike Srpske.

-Prva utakmica na Prvoj ligi  bila mi je  u Prnjavoru, izmedju ekipa Ljubića i Sutjeske iz Foče.Ponosim se  što, za sve ove godine bavljenja sudjenjem, nisam nikada imao ni najmanji incident. Svojim sudjenjem i autoritetom, izgradio sam  ime, te me sa poštovanjem gledaju kako fudbaleri,  tako i rukovodstva klubova. Iz utakmice u utakmi cu se trudim da svakoj ekipi pružim podjednake uslove za fer i korektnu igru i da na kraju bolja ekipa ostvari svoje ciljeve, kaže Gogić.

Ovaj arbitar rođen 3. jula 1980. godine u Prvoj ligi Republike Srpske imao je mogućnost da sudi ,praktično najvažnije mečeve, u šampionatima. Kaže da ga nikada nije bilo strah, da nema tremu i da se veoma ozbiljno priprema za svaki meč.

-Zadnje tri sezone na Prvoj ligi RS, svake godine, sudio sam  sve derbi utakmice, kako one koje su odluči vale o plasmanu  u Premijer ligu BiH, tako i one za opstanak. Samim tim što su mi poverene tako bitne utakmice, iz godine u godinu,  težim da opravdam poverenje ljudi koji su mi dodelili  tako bitne utakmice. Dokaz da sam to poverenje do sada i opravdao je derbi utakmica 8.kola jesenjeg dijela prvenstva 2017.-2018.,  Zvjezda Etno Selo i Rudar Prijedor. To su sigurno dve  najbolje ekipe trenutno u ligi,a  upravo će Zvijezda i Rudar Prijedor  odlućivati  ove sezone o ulasku u Premijer ligu BiH, kaže Gogić, koga prijatelji zovu Cicko.

Odsudio je, kaže, mnogo teških i lakih mečeva,a ako baš mora da izdvoji jedan- to je onaj iz prošle godine, izmeđi Rudar Prijedora i banjalučkog Borca.

-Ako bih izdvojio neku utakmicu, to je sigurno meč iz prošle sezone  , u Prijedoru, izmedju Rudara  i Borca iz Banja Luke. Bila je to odlična utakmica, prepun stadion, sa mnoštvom preokreta i jako teških odluka, kako mojih  tako i mojih kolega. Na kraju su sve  bile ispravno donesene, što je najbitnije, i  sigurno da mi je ostala u lepom sećanju, kaže Gogić.

Istakao je da mu je jako drago da se nalazi u najužem krugu za izbor „najboljeg“. Dokaz je to da ga u FSRS cene,a da njegovo suđenje nije ostalo nezapaženo. Ostala mu je, kako kaže neispunjena želja, da se proba na Premijer ligi. Na žalost, zbog godina, neće moći ići na listu sudija bh fudbalske elite, ali će ostati da deli ,pošteno, pravdu na Prvoj ligi Republike Srpske!!!   


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14