XS
SM
MD
LG
27.01.2018 Administrator DC

Švedska i Španija za zlato

Rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Zagrebu posle produžetka pobedila selekciju Danske sa 35:34 (16:14). 

Švedjani će se za svoju petu titulu prvaka Evrope boriti sa Španijom koja je ranije danas u prvom polufinalu pobedila Francusku sa 27:23. 

Najefikasniji u pobedničkom bio je Matijas Zakrison sa osam golova, Jim Gotfridson i Niklas Ekberg su postigli po sedam, dok je Linus Arneson meč završio sa šest golova. Na drugoj strani istakao se Mikel Hansen sa 12 postignutih golova. 

Švedjani su od prvog minuta meča bili u vodjstvu i delovalo je da će bez velike muke stići do finala. Medjutim, rukometaši Danske su tu prednost jurili i na kraju stigli u 55. minutu kada su izjednačili na 25:25.

U preostalih pet minuta rukometaši Švedske su imali i tri gola prednosti, ali su posle nekoliko grešaka dozvolili Dancima da stignu do izjednačenja. 

Olimpijski šampioni su za poslednji napad imali samo sedam sekundi, Hansen je sjajno pronašao Lasea Svana koji je u poslednjim trenucima utakmice pogodio i odveo meč u produžetak.

Takav kraj meča nije poljuljao Švedjane koji su u dodatnih deset minuta zadržali prednost koja je varirala od jednog do dva gola i na kraju su slavili plasman u veliko finale.

Finale je u nedelju,javlja BETA. 

FOTO:ehf.com