XS
SM
MD
LG

Prosinečki Amerikancima ''uzeo'' bod

U prvoj utakmici novog selektora Roberta Prosinečkog na klupi selekcije Bosne i Hercegovine, Zmajevi su remizirali na gostovanju kod SAD-a u Los Anđelesu, bilo je 0:0. 

Na utakmici na kojoj je prisustvovalo oko 4.000 bh navijača Zmajevi su odigrali veoma dobru utakmicu koju nisu uspjeli krunisati pobjedom s obzirom da je Haris Medunjanin propustio realizovati jedanaesterac.

Ipak, ono što je dobro jeste da su u ovoj utakmici ''dobili'' Luku Menala koji je odigrao fantastičan meč i samim tim pokazao da se na njega može ozbiljno računati u doglednoj budućnosti.

Već u prvoj minuti Adams je glavom šutirao, ali je Šehić lagano uhvatio loptu, a pet minuta kasnije Sapong je bio u opasnoj situaciji doduše malo iskosa, šutirao je, no Šehić je odlično reagovao.

Nakon toga nije bilo prilika do 29. minute susreta kada je Menalo odlično prošao po lijevoj strani, ali je Opare dobro reagovao ispred Ahmetovića.

Na novu priliku se čekalo do 38. minute kada je Sapong ponovo šutirao, ali ovaj put glavom, no Šehić je sigurno uhvatio njegov pokušaj.

Dvije minute kasnije Medunjanin je brzo izveo slobodnjak do Zakarića koji je desnom nogom šutirao preko gola Hamida.

Najbolju šansu na utakmici gosti su  imali u 43. minuti susreta. Tomić je napravio pravi dar-mar na desnoj strani, ubacio u sredinu gdje je loše reagovao Cimerman, a lopta je došla do Menala koji je iz izgledne pozicije šutirao u Hamida što je bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Amerikanci su ozbiljno zaprijetili u 51. minuti susreta kada je Morrs izašao sam na Šehića, zaobišao ga, ali je šutirao pored gola.

Već u sljedećem napadu Menalo je prošao između trojice fudbalera, a Cimerman ga je faulirao i sudija Martinez je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Medunjanin koji je prevario golmana Stifena, no pogodio je stativu, te je ostalo 0:0.

U 55. minuti susreta Ćavar je pokušao, no nije ugrozio golmana SAD-a.

U znatno boljem drugom dijelu Amerikanci su ponovo zaprijetili u 60. minuti susreta. Polster je ubacio sa desne strane, lopta je došla do Roldana koji je iz odlične pozicije šutirao pored gola.

Šest minuta kasnije Luka Menalo je bio u sjajnom solo prodoru, te je potom šutirao, ali je Stifen sjajno odbranio njegov udarac.

Todorović je u 73. minuti sjajno prošao nakon čega se lopta odbila do Koljića koji je lijevom nogom šutirao, ali preko gola.

Ognjen Todorović je ponovo u 79. minuti prošao po lijevoj strani, ubacio za Koljića koji je šutirao, no Opara je izblokirao njegov udarac.

Minutu poslije Amerikanci su dobro kombinovali, lopta je došla do Morrisa, ali je Graovac fantastično reagovao i otklonio opasnost ispred gola Šehića.

Todorović je u 82. minuti pokušao, no šutirao je preko gola. To je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici, te je ostalo 0:0 do kraja susreta.

SAD-BiH 0:0

Stadion: StubHub Center. Gledalaca: 25.000. Sudija: Hektor Martinez (Urugvaj). Žuti kartoni: Moro (SAD), O. Todorović, D. Todorović (BiH).

SAD: Hamid (46. Stifen), Polster, Cimerman, Opara, Morro, Trap (83. Rubin), Moris, Adams, Roldan (68. Agudelo), Zardes (46. Ariola), Sapong (46. Roj).

BiH: Šehić, Todorović, Graovac, Mihojević, Bekić, Medunjanin (72. Beširević), Tomić (46. Ćavar), Sarić (80. Bilbija), Zakarić (68. Todorović), Ahmetović (46. Koljić), Menalo (83. Ibišević).