XS
SM
MD
LG

Bagzi najveće pojačanje

Fudbaleri Slavije, na startu priprema, ostavljaju pretrčane  kilometre iza sebe. Radi se na poboljšanju fizičke spreme, ali se počelo trenirati i sa loptom. Jedan od igrača koji prednjači u radu je Marko Milenković. Ovaj Slavijin vezista je na početak priprema stigao apsoutno zdrav, i već na startu  pokazao da će biti, možda i najveće, pojačanje kluba iz Istočnog Sarajeva.

-Zaista sam prezadovoljan kako Bagzi radi. Odličan je i vidi se da je povreda iza njega. Prvi deo šampionata igrao je dobro, kvalitetno, ali se osećalo da nije prošao pripreme na pravi način i da ga je povreda sputava la. Sada je aposlutno zdrav i to se vidi. Mislim da će drugi deo sezone biti obeležen njegovim igrama. Znamo mi kakav je Bagzi igrač. Mnogo nam znači u timu, a sada kad je konačno zdrav, biće predvodnik ovog tima, rekao nam je trener Slavije, Dragan Radović.

Naravno da ove reči šefa stručnog štaba prijaju Bagziju, a on nam je rekao da se konačno oseća potpuno zdrav i  da radi sa velikim zadovoljstvom. Ne krije da se nada dobrim igrama i svojim a i  same ekipe.

-Imao sam poteškoća sa kolenom, gotovo šest meseci. Igrao sam ,ali se osećao manji bol. Sada je sve to iza nas. Nema straha  kod mene i samo želim da se sve ovako nastavi. Ubeđen sam da hoće i znam da ću se spremiti dobro i pomoći da Slavija napravi očekivani rezultat, a to je plasman u Ligu za šampiona. Bilizu smo toga i u prvim kolima nastavka možemo sve to i definitivno završiti. Mislim da imamo tim da prvih šest, a to nas ipak neće zadovoljiti. Želimo da idemo ka vrhu tabele. Možemo li do samog vrha? Treba biti objekitivan i reći da ipak ima boljih ekipa i da su nam neki malo odmakli bodovno. Ipak , to ne znači da ćemo se lako predati i odustati. Imamo šansu da se plasiramo visoko i moramo to iskoristiti, kaže Milenković.

Imao je tokom ove zimske pauze i ponuda da promeni sredinu i pređe u drugi klub. Sve je to Bagzi odbio i ostao je veran plavo-belom dresu Slavije.

-U pravu ste. Bilo je ponuda i poziva,ali me zaista nisu interesovali. Imam ugovor sa Slavijom. Nemam ni jedan razlog za nezadovoljstvo. Plate su redovne. Zahvalio sam  se svim klubovima koji su zvali,ali moj izbor je Istočno Sarajevo i Slavija. Ne bih zaista govorio ko me je zvao, nema potrebe  a mogu vam napomenuti  da je bilo poziva i premijerligaških klubova i ekipa iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, kaže nam Marko Milenković.

Slavija inače trenira dva puta dnevno. Prvi jutarnji trening se obavljao na pomoćnom terenu,a popodne se radi u sportskoj dvorani Slavija. Napravljen je i plan i program drugog dela priprema.Ekipa će ići u toplije krajeve, ako bude novca, a ako ne, ostaje da radi u Istočnom Sarajevu. 


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14