XS
SM
MD
LG

OŠK ''Mat'' organizovao dva turnira prethodnih dana

Višegodišnja praksa okupljanja mladih šahista Istočnog Sarajeva u danima proslave Svetog Save nastavljena je i ove godine. U četvrtak, 08.02.2018. god. završene su prve takmičarske aktivnosti koje organizuje OŠK Mat, a to su:
1. Turnir ekipa Osnovnih škola
2. Turnir učenika (pojedinačni).

U konkurenciji ekipa pobjednik je OŠ ''P. P. Njegoš'', koja je igrala u sljedećem sastavu: Nikola Mrković, Mihailo Kuljanin, Nikola Cvjetinović i Danijel Radovanović. Njima je dodjeljen pehar.
Drugo i treće mjesto su podjelili ekipe OŠ ''Sveti Sava'' i OŠ ''Jovan Dučić''

Turnir u pojedinačnoj konkurenciji je protekao u dominaciji Nikole Mrkovića, koji je imao sve pobjede (5). Slijedio ga je Goran Mijić (najmlađi takmičar), a rezultati poslednjeg kola su pogodovali da Marina Mijić osvoji treće mjesto (ispred Mastilovića, Šupića, Kuljanina, Lubure...). Najuspješnijim su dodjeljene medalje.

- Ranijih godina smo na turniru imali više učesnika, jer su osim učenika četiri OŠ učestvovale i ekipe dvije srednje škole. No, činjenica je da ekipa gimnazije trenutno nema konkurenciju. Ova varijanta, sa ekipama OŠ pruža punoću neizvjesnosti po pitanju pobjednika. No, bitno je da ovakva šahovska takmičenja i druženja postoje. Na mnoga i dobra ljeta!, poručili su iz OŠK ''Mat''.