XS
SM
MD
LG

EL: Valensija savladala CSKA, Pao bolji od Baskonije

Sinoć su odigrana četiri susreta u okviru 22. kola Evrolige. Pobjede su ostvarili ekipe Panatinaikosa, Valensije, Makabija i Unikahe.

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Baskoniju, rezultatom 80-76. Baskonija je sjajno otvorila susret i poveli su sa 20-11. Pao je sjajno finiširao prvi period i iako su ga izfubili, zaostajali su samo dva poena. U drugom periodu Pao dolazi do preokreta. Na krilima sjajnog Keni Gebrijela, Pao pravi preokret i na odmor odlazi sa četiri poena prednosti. U trećem periodu Pao je bio sjajan. Čvrsto su igrali u odbrani a u napadu su bili dobri. Kalates je kreirao a ostali pogađali. Iako su ušli u poslednji period sa 14 poena prednosti, Baskonija je opasno zaprijetila. Prišli su na -4, Džening je imao otvorenu trojku, ali promašuje i Pao ipak pobjeđuje na kraju. Najbolji u redovima domaćih bili su Gebrijel i Gist sa po 15 poena dok su goste predvodili Bobua i Šengelija sa po 15 poena.

Košarkaši Valensije priredili su iznenađennje i sa 103-99 savladali su CSKA. Sam start susreta nagovijestio je da nas čeka veoma efikasan duel. CSKA je imao poen prednosti nakon prvih deset minuta ali onda je Valensija zaigrala sjajno. U odbrani su bili dobri a u napadu perfektni pa sa sedam poena prednosti odlaze na odmor. Treći period bio efikasan i izjednačen pa je Valensija zadržala prednost. Imali su domaći vodstvo 82-70 i djelovalo je da će mirno privesti meč kraju. Međutim, razigrali su se De Kolo i Klajburn i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Iako je CSKA imao šansu da okrene, Valensija je ipak došla do velike pobjede. Valensiju su predvodili Grin sa 19 te Dubljević sa 18 poena, dok su Moskovljane predvodili De Kolo sa 30  te Klajburn sa 27 poena.

U ostalim susretima Makabi je sa 94-82 savladao očajnu Barsu. Katalonce je preuzeo Kari Pešić pa ćemo vidjeti da li će im pomoći. Pobjedu je ostvarila i Unikaha, koja je sa 81-68 savladala Efes.

Foto: Evroliga