XS
SM
MD
LG

Krupa spremna za start

Da je bila u pitanju prvenstvena utakmica sigurno bi naslov iznad ovog teksta stajao - “Tri gola za tri boda”, ali pošto se radilo o prijateljskom odmeravanju snaga koje je za fudbalere Krupe imalo karakter generalne probe onda se samo po sebi nameće - “ Krupljani položili završni ispit”. Sledi još diplomski, a svi u kanjonu Vrbasa se nadaju da će on da bude ispisan u sledeću subotu kada u goste najprijatbnijem fudbalskom iznenađenju u BiH dolazi jesenji šampion sarajevski Željezničar.

Fudbaleri Krupe su u poslednjoj pripremnoj utakmici na svom terenu u Krupi na Vrbasu sa ubedljivih 3:0 pobedili prvoligaša Republike Srpske Tekstilac Kort iz Dervente, a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji da su najistureniji igrači “plavih” u nekoliko situacija bili prisebniji i koncentrisaniji. Ipak, sedam dana pred nastavak prvenstvene trke u kojoj će Krupljani nastojati da izbore plasman u Ligu za prvaka atmosfera u klubu je pozitivna, a nova pobeda u pripremnim utakmicama je samo pokazala da se Krupa ove zime ne šali.

-Pre svega želeo bih da se zahvalim našim sportskim prijateljima iz Fudbalskog kluba Tekstilac Kort koji su nam bili protivnik u generalnoj probi, čime smo nastavili višegodišnju saradnju i sportsko prijateljstvo. Ponovo smo odigrali jednu jako kvalitetnu i dobru utakmicu. U prvom poluvremenu smo pokušali da nametnemo svoj ritam. Iako smo postigli dva gola, ne možemo da budemo zadovoljni igrom – istakao je šef stručnog štaba Krupe i drugi put zaredom najbolji trener Republike Srpske na manifestaciji “Dan fudbala” Slobodan Starčević.

Ponekad “šefovi” i kritikuju da probude i dodatni motiv kod svojih saradnika, očigledno i Starčević pokušava da animirakod svojih igrača i one poslednje atome snage jer je svestan da protiv Željezničara, na prolećnoj premijeri, 17. februara nije dovoljno sto odsto mogučnosti, već više od toga.

-U drugom poluvremenu smo, ipak, došli do naše prepoznatljive igre i možemo da budemo zadovoljnistvorenim prilikama, međutim, ne i realizacijom. Iz nekoliko vrsnih šansi postigli smo samo jedan pogodak. Tako, nakon devet odigranih utakmica zadovoljni smo napretkom u našoj igri i poslednju sedmicu ćemo pokušati da iskoristimo da popravimo neke stvari koje smo uočili da ne funkcionišu baš na najbolji način, kako bismo u potpunosti dočekali početak prvenstva i rivala koji kod svakoga budi najveći motiv – Željezničar – nastavio je Starčević.

Padali su Sarajevo, Zrinjski, Široki Brijeg…

-Došlo je vreme da padne i Željezničar. Jesenjem šampionu se ne preti, mi samo pokušavamo da budemo praktični i da kroz preostale bodove koji su u igri u naredne četiri utakmice stignemo do brojke koja će nas drugi put zaredom dovesti u Ligu za prvaka. Mi smo spremni za nadigravanje, da li će to da bude dovoljno protiv Sarajlija videćemo posle 90 minuta bespoštedne borbe. Biće to sudar dva kvalitetna tima, nema sumnje, u kojem će nijanse da odlučuju. Mi smo se spremili za utakmicu svih vrsta – jasan je Starčević.

Dva pogotka protiv Dervenćana postigao je mlađani ofanzivac Petar Banović koji se nameće.

-Posle odlaska Elvira Koljića u poljski Leh ima prostora za nove mlade igrače koje treba da afirmišemo. Petar Banović ima potencijal, ali u ovom trenutku nezahvalno je bilo šta da prejudiciramo. Pred nama su zvanične, prvenstvene i Kup utakmice u kojima će svaki igrač ponaosob da pokaže svoj potencijal. Minulog rada nema. Na novom smo početku puta kojim želimo da stignemo tamo gde svi želimo, u predvorje evropske fudbalske scene – kaže na kraju Slobodan Starčević, strateg koji mnogi povezuju sa stvaranjem fudbalskog čuda u kanjonu Vrbasa.

Fudbaleri Krupe u devet prijateljskih utakmica ove zime nisu osetili gorčinu poraza, je li to dovoljno dobar znak za uspešno proleće? Neko će reći prijateljske utakmice su jedno, a zvanične drugo. Jeste, ali utakmice su utakmice i nema tog tima koji u svakoj prilici ne želi da pobedi.

Narednih sedam dana Krupa će se spremati za Željezničar sa ciljem da već na startu sruši jesenjeg šampiona i napravi odlučujući korak ka Ligi za prvaka.

Graditelj igre Bačke Milorad Balabanović nalazi se na meti Fudbalskog kluba Krupa. Igrač rođen 18. januara 1990. godine u Novom Sadu igrao je za “kanarince” sa Detelinare, Proleter, Spartak, čačanski Borac, a u kanjon Vrbasa bi trebalo da dođe iz superligaša Srbije Bačke.

Kako trenutno stvari stoje oni bi trebalo da pomogne svojim iskustvom u prolećnom delu sezone u Premijer ligi i Kupu BiH, ali i eventualnom plasmanu u Evropu koju svi u Krupi priželjkuju i prizivaju ovaj istorijski uspeh. On bi trebalo da zameni Zorana Milutinovića koji je potpisao ugovor za Voždovac.

Piše:S. Basara


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8