XS
SM
MD
LG

Siniša Radoja: Kozara neće ispasti

Već u prvoj prijateljskoj utakmici protiv drugoligaša Ljubića iz Prnjavora (3:0) iskusni vezista Siniša Radoja, sa jako ofanzivnim sklonostima, pokazao je da će da bude veliko pojačanje gradiške Kozare u prolećnom delu prvenstva Prve lige Republike Srpske.

Crveno-bele, koji su zimovali na pretposlednjem mestu na tabeli iznad Napretka iz Donjeg Šepka, u nastavku šampionata očekuje grčevita borba za opstanak u prvoligaškoj konkurenciji koju Gradiščani nikada nisu napuštali, sem kada su ulazili, dva puta, u Premijer ligu BiH. Radoja je dva puta pogodio mrežu Prnjavorčana i biće jedna od glavnih karika gradiškog prvoligaša na proleće.

-Pre svega ovo je tek prva utakmica, s lakšim rivalom, ali je dobro da smo pokazali ozbiljnost, htenje i volju, kroz naredne kontrolne susrete uigravaćemo se i podizati formu za prvenstvo koje počinje 10. marta protiv Slobode iz Mrkonjić Grada u kojoj sam takođe nekada igrao. Već na startu pred našim navijačima želimo da pokažemo našu čvrstu volju i veru u cilj koji je postavljen, ali otom-potom, do toga ima još dovoljno vremena da se uigramo kako želimo – istakao je Siniša Radoja fudbaler Kozare.

Gradiščani su protiv Ljubića već u prvih 45 minuta rešili pitanje pobednika, a Siniša Radoja o glovima kaže:

-Lepo je počelo za sve nas, pogotovo mene jer sam bio dvostruki strelac. Ovi golovi mi daju neophodno samopouzdanje i vraćaju veru. Kozara je inače tim kombinacija iskustva i mladosti i verujem da ćemo funkcionisati odlično kada dođu na red i takmičarske utakmice. Svi imamo veliki motiv i posvećeni smo borbi za opstanak, od nas igrača koji smo stigli, do onih koji su nas dočekali u Kozari, pa trener Vule Trivunović koji je doneo nešto pozitivno i uprava kola daje i uleva veliko poverenje. Reč je o skupu ozbiljnih i odgovornih ljudi, tako da uspeh ne bi smeo niti mogao da izostane. Kozara neće ispasti!

Radoja je proglašen za najboljeg fudbalera Republike Srpske na manifestaciji “Dan fudbala” za 2015. godinu kao član Rudar Prijedora s kojim je osvojio titulu u Republici Srpskoj i izborio plasman, tačnije povratak u Premijer ligu BiH. Prošle sezone je isti rezultat postigao sa banjalučkim Borcem.

-Eto, posle dve titule sada se s Kozarom borim za opstanak i nadam se da ću da budem podjednako uspešan i deo uspešnog tima. Kozara je na novom početku, povratka u vrh fudbala Republike Srpske i mi smo došli da joj iskustvom i fudbalskim umećem pomognemo na tom putu. U Gradišku sam došao na poziv trenera Trivunovića s kojim sam sarađivao jako uspešno i u Borcu, poznajem njegovu filozofiju rada i odgovara mi. Brzo smo se dogovorili i daću svoj maksimum da ostvarimo zacrtane takmičarske ciljeve – kaže na kraju Siniša Radoja, vezista i veliko pojačanje gradiške Kozare.

Siniša Radoja, zajedno sa iskusnim štoperom Borisom Raspudićem i vezistom Igorom Mirkovićem s kojima je bio saigrač i u drugim klubovima trebalo bi da bude garancija opstanka Kozare u prvoligaškom društvu Republike Srpske.

-Bez starca nema udarca! Šalu na stranu, Mirka i Boka su sjajni igrači, prijatelji, na terenu se pogledom razumemo, dugo godina smo igrali zajedno i jedni protiv drugih. U Kozaru smo doneli tu sigurnost, a želimo i da pomognemo mladom treneru Trivunoviću koji mnogo obećava u budućnosti svoje karijere, posvećen je edukaciji i stručnom usavršavanju. Svi smo na istom zadatku i stvaramo jak kolektiv u Gradišci – istakao je Radoja.Piše: Slavko Basara /Sportski žurnal 


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14