XS
SM
MD
LG
12.02.2018 Administrator DC

Da padne Željo

Tokom zimskih priprema fudbaleri Krupe odigrali su devet kontrolnih utakmica i nisu pretrpeli nijedan poraz, zabeležili su šest pobeda i tri nerešena ishoda, uz gol-razliku 17:6!

Na osnovu ovih statističkih parametara može se reći da su izabranici trenera Slobodana Starčevića pripreme počeli u pravoj takmičarskoj formi koju su nadograđivali u tri susreta na svom stadionu u Krupi na Vrbasu, odnosno šest mečeva u Umagu gde su osvojili i kvalitetni turnir “Istra Zimski kup 2018”. Protivnici su bili po meri, kako iz BiH, tako i iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a “plavi” iz kanjona Vrbasa.

Ono što može da ohrabri sve u taboru premijerligaša iz Krupe na Vrbasu jeste činjenica da kod trenera Starčevića nema opuštanja čak ni u prijateljskim susretima, a poslednjih šest dana Krupljani će iskoristiti da se što bolje pripreme za prolećnu premijeru protiv jesenjeg šampiona sarajevskog Željezničara. Germanskom fudbalskom disciplinom i upornošću Krupljani su pokazali karakter u tri utakmice u kojima su na poluvremenu imali rezultatski minus od jednog gola, protiv Đimirota, Rudara iz Velenja i Alfa Modriče.

-Možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili tokom ovih zimskih priprema, pred nama su sada još dani glazure i finesa koje treba da uradimo kako bi u potupunosti spremni sačekali duel sa Željezničarom. Atmosfera u ekipi je odlična, nismo odstupili od naših načela koja su nas krasila i minulih sezona, a to je da kolektivnom igrom i zajedničkim duhom nastupamo u svim susretima, makar oni bili i prijateljskog karaktera – jasan je trener Krupljana Slobodan Starčević.

Bez obzira što su tokom ove zime prodali Irfana Jašarevića u Švedsku i Elvira Koljića u Poljsku Krupljani ponovo imaju respektabilan tim koji je kadar da izbori plasman u Ligu za prvaka, odnosno u polufinalima kupova Republike Srpske i BiH ostvari zacrtano, dođe do trofeja.

-Nismo gomilali igrače, jednostavno ono što nam je bilo potrebno da ojačamo konkurenciju na upražnjenim mestima smo uradili tako da možemo da budemo optimisti. Novajlije su se odlično uklopile u naš sistem rada, shvatile su šta tražimo, kako funkcionišemo i pravila po kojima gradimo naš kolektiv. Kroz prijateljske utakmice smo pokazali čvrstinu našeg karaktera i kolektiva, ozbiljnost i pobednički mentali tet. Navike ne želimo, niti hoćemo da menjamo. Naša glavna preokupacija je angažovanje i afirmacija mladih igrača i njihovo dalje slanje na evropsko tržište kao što je ove zime to urađeno sa Jašarevićem i Koljićem koji su se afirmisali upravo u Krupi – dodao je Starčević.

Od sedamnaest postignutih pogodaka na devet pripremnih utakmica osam fudbalera se upisalo u listu strelaca što pokazuje da Fudbalski klub u ofanzivi ima širok dijapazon rešenja i mogućnosti, odnosno igrača koji mogu da zatresu mrežu protivnika, donesu rezultatski mir. Sa četiri pogotka najbolji strelac tokom zimskih priprema je Lazar Marjanović, po jedan gol manje postigli su Nusmir Fajić i pojačanje iz Novigrada Petar Banović, dva puta u strelce su se upisali Zoran Šamara i pojačanje iz Borca Goran Galešić, a po jedanput Stefan Savić, Slobodan Milanović i Stojan Maksimović.

-Svi golovi tokom priprema su posledica našeg zajedničkog delovanja na terenu, akcija i snalažljivosti. Srećan sam što me je lopta ove zime slušala, ta četiri pogotka daju mi veliko samopouzdanje i motiv da u zvaničnim utakmicama, kada dođu, a brzo će, budem još bolji i efikasniji. Naša igra ima i glavu i rep, na pet susreta uspeli smo da sačuvamo mrežu netaknutom, što je više od 50 odsto odigranih mečeva. To je znak da odlično funkcionišemo na igralištu i svi jedva čekamo početak prolećnog dela prvenstva. Željezničar je za nas veliki motiv, a nadam se da ću bar jednom pogoditi gol “plavih” sa Grbavice – rekao je golgeter Krupe Lazar Marjanović.

Pored njega ozbiljno se nametnuo i tandem sačinjen od iskusnog Fajića i perspektivnog Šamare, tako da bi njih trojica trebali da budu garancija trofejnih i evropskih ambicija Fudbalskog kluba Krupa, istinskog čuda iz kanjona Vrbasa. U utakmici protiv Tekstilac Korta koja je označena kao generalna proba trener Slobodan Starčević je izmešao karte u ekipi ostavivši neka iznenađenja sa Željezničar na otvaranju proleća 17. februara u Krupi na Vrbasu. Prema nekim pretpostavkama Krupa će prolećnu premijeru početi u sastavu: Fejzić, Makitan, Aleksić, Vukotić, Savić, Dujaković, Nikodijević, Galešić, Milanović, Fajić, Šamara.

S. Basara/Sportski žurnal

Žal zbog Palića

Kerim Palić, talentovani fudbaler koji je odlično počeo pripreme, doživeo je neugodnu povredu, polomio je metatarzalnu kost i moraće duži period da pauzira.

-Stvarno nam je žao i to je veliki gubitak za nas. Palić je odlično krenuo u pripreme, počeo da se nameće, a onda se dogodila ta neugodna povreda s kojom dugo vremena muku muči i mladi reprezentativac BiH Ajdin Redžić. Ostali smo bez kvalitetnog igrača, ali to je fudbal, šta da se radi. Nadamo se da će brzo da se oporavi – istakao je trener Starčević.

Pored Redžića i Palića u procesu rehabilitacije od povreda su i mladi Vladimir Ilić, odnosno iskusni vezista Miljan Ljubenović.

Rivali, rezultati, strelci

Tokom zimskih priprema Krupa je odigrala devet utakmica, evo pregleda svih rivala, rezultata i strelaca za klub.

Metalež 4:0 (Fajić dva, Marjanović, Šamara)

Domžale 1:0 (Milanović)

Krško 0:0

Triglav 0:0

Đimirot 2:1 (Savić, Marjanović)

Novigrad 1:1 (Banović)

Rudar Velenje 3:2 (Marjanović, Galešić, Šamara)

Alfa Modriča 3:1 (Fajić, Marjanović, Maksimović)

Tekstilac Kort 3:0 (Banović dva, Galešić)

Slobodan Starčević i Aleksandar Vukotić


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8