XS
SM
MD
LG

Kup BiH: Moguće Igokeino finale

Ove sedmice na programu su takmičenja u nacionalnim kupovima. Završni turnir Kupa na programu je i u Bosni i Hercegovini, gdje će se završni turnir održati u Kaknju.

Na završnom turniru nastupiće domaća ekipa Kaknja a pored domaćina na završnom turniru nastupićei branilac titule ekipa Igokee, zatim ekipa Zrinjskog te najugodnije iznenađenje, ekipa Student-Igokee. 

Prvi meč polufinala odigraće u petak Kakanj i Student-Igokea. Kakanj je apsolutni favorit u tom susretu. Ekipa Josipa Pandže igra dobro a u ovom susretu biće nošena i punim tribinama dvorane u Kaknju. Ekipu Kaknja predvodi Milivoje Božović koji igra sjajno u zadnje vrijeme a tu su i Mirković, Zahiragić ali i pozajmljeni igrač Igokee, Darko Talić. Iz povrede izlazi i iskusni Željko Palavra i ekipa Kaknja sa velikim optimizmom dočekuje ovaj završni turnir. Juniori Igokee već imaju briljantnu sezonu i već su osvojili titulu u Kupu Republike Srpske. Međutim, ekipa Žarka Milakovića na ovaj turnir dolazi oslabljena. Naime, Dalibor Ilić neće nastupiti na završnom turniru Kupa, jer se nalazi u Americi na kampu ''Košarka bez granica''. Ali bez obzira na to, mladi Igosi se neće predati bez borbe. Oni su sva svoja očekivanja prebacili i bez pritiska ulaze u ovaj susret. Meč između Kaknja i Student-Igokee je na programu u petak u 17h.

Drugi polufinalni par čine Igokea i Zrinjski. Igokea je branilac titule u Kupu i realno rečeno najkvalitetnija ekipa na završnom turniru. Igokea na završni turnir dolazi bez povrijeđenog Miloševića a upitan je i nastup kapitena Radivojevića. Okosnicu tima svakako čine Igokeini Amerikanci. Rajnhart se sjajno uklopio, Preston igra sve bolje a i Artis je dobar. Od ostalih igrača, svakako da se najviše očekuje od Ljubičića ali i Rikića koji igra u fenomenalnoj formi. Zrinjski igra sjajno ove sezone. Prvi su u Ligi BiH a dobro igraju i u ABA ligi 2. U ovaj meč ulaze kao autsajderi ali svakako da tim Hrvoja Vlašića ima svoje adute. To je prije svih iskusni Vedran Princ, koji je motor ekipe. Pored njega značajne karike u igri Mostaraca su svakako i Marko Ramljak, Ljubo Šamadan, Amerikanac Brumit ali i odlični Aleksandar Sokolović. Svakako je veliki hendikep za Zrinjski što je Marko Šutalo radi povrede završio sezonu. Meč između Igokee i Zrinjskog je na programu u petak od 19:30h.

Finale je na programu u subotu od 17h a vidjećemo da li će se desiti Igokeino finale ili će im planove pokvariti Kakanjci i Mostarci.

Foto: Igokea Republika Srpska