XS
SM
MD
LG

Radnik usmjerava Borac

Jesen je bila turbulentna na banjalučkom Gradskom stadionu, velika očekivanja i optimističke najave nisu ispunjeni. Kada kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti. Jedan od najiskusnijih u crveno-plavom dresu Bojan Puzigaća imao je takvih sličnih situacija i ranije u Borcu, ali su one uvek prevaziđene.

U finišu jeseni njegov status je bio sporan, tokom zimskog prelaznog roka čelnici kluba su odlučili da sačuvaju iskusnog levog beka. Njegovo premijerligaško iskustvo može mnogo da znači saigračima, pogotovo onim mlađima.

-Iza nas je jesen takva-kakva je bila. Ne treba da se osvrćemo iza sebe, već da gledamo napred i idemo u susret iskušenjima koja nas očekuju. Nije Borac ni prvi, a ni poslednji put prolazio kroz turoban period, uvek je pobeđivao, tako je i sada. Na proleće gledamo mnogo vedrije, sa jasnim ciljevima – istakao je Bojan Puzigaća, defanzivac banjalučkog premijerligaša.

Borac je ostao na jednom – prvenstvenom koloseku, eliminisan je jesenas iz kupova Republike Srpske i BiH. To bi mogla da bude olakšavajuća okolnost u nastavku Premijer lige BiH i trci za plasman u Ligu za prvaka.

-Tako to možda na prvi pogled izgleda, ali je stvarnost drugačija. Istina je da nas čekaju četi ri teške utakmice u borbi za plasman u plej-of. Proleće počinjemo u Bijeljini protiv Radnika, direktnog konkurenta za Ligu šest, potom čekamo gradskog rivala Krupu, a onda nam je rival po lufinalista Kupa BiH tuzlanska Sloboda na “Tušnju”. Na kraju nam u goste stiže aktuelni ša mpion Zrinjski. Svaki bod u ovim utakmicama će biti posebne vrednosti. U poslednjem jesenjem kolu, pobedom protiv Širokog Brijega smo pokazali da imamo kvalitet. Bilo bi lepo kada bi izborili plasman na šestu poziciju posle 22. kola – kaže Bojan Puzigaća.

Prolećni deo sezone Banjalučani će pokušati da iskoriste za stabilizaciju kako u organizacionom tako i takmičarskom sektoru. Mnogo toga će da zavisi i od rezultata u prolećnom delu sezone.

-U fudbalu ako imaš rezultat vrediš, ako on izostane osporavan si. Rezultat je sve. Mi igra či ćemo na terenu pokušati da kvalitetnim partijama dođemo do zacrtanih ciljeva, pokažemo da Borac ima igračku perspektivu i kvalitet. Da li će sve, i uvek, zavisiti od nas to je pita nje na koje ne možemo da damo odgovor. Ono što jeste do nas, sve zadatke, nastojaćemo da ispuni mo. Biće teško, moramo da se potrudimo. Da zapnemo, što se kaže, iz petinih žila. Mnogo toga će da zavisi od utakmice u Bijeljini koja je za nas najvažnija – istakao je na kraju Bojan Puzigaća, levi bek Borca.

S. Basara/Sportski žurnal 

 

Bojan Puzigaća


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8