XS
SM
MD
LG

Sportski magazin br. 4: Premijer liga specijal

Pred vama je četvrti broj Sportskog magazina.

Premijer liga Bosne i Hercegovine se bliži, a svakako je to takmičenje koje privlači najviše pažnje među narodima i narodnostima u našoj državi. U ovom broju smo fokus stavili na start fudbalskog takmičenja.

Pred nama je četrnaest kola ligaškog takmičenja te polufinalni i finalni dvoboji u nacionalnom kupu. Upravo je fokus ovog broja na startu sezone. Razgovarali smo sa trenerima svih premijerligaša, a nismo mimoišli ni kapitene timova koje smo zamolili za mišljenje. Jedan klub 'nije imao vremena' da odgovori na naše pozive, ali ga mi nismo izostavili, jer za nas su svi klubovi isti i imaju jednak status u našim glavama.

Adžem, Slišković, Musemić, Sablić, Starčević, Mulalić, Petrović, Dudić, Musa, Zeba, Velkoski, Barišić, Stojkić, Rustemović, Puzigaća,samo su neki od ukupno dvadeset četvorice sagovornika koji su govorili za naš magazin.

Tu je i razgovor sa selektorom Zmajeva Robertom Prosinečkim, sjetili smo se Michaela Schumachera, jednog od najvećih sportista svih vremena, koji već pet godina bori svoju bitku za život. Tu je i interesantna priča o razvoju fudbala u Iranu, koju smo dobili do našeg novog saradnika u ovom projektu i zahvaljujemo mu se ovom prilikom za to.

Košarkaški Zmajevi će dočekati Belgiju 23. februara, pa smo dio sadržaja posvetili i toj izuzetno bitnoj utakmici. Sedam dana ranije igra se Final Four košarkaškog Kupa, a mi Vam donosimo najavu završnice kup takmičenja.

Mirza Bašić je dotakao vrh osvojivši svoj prvi ATP turnir u karijeri, a njegov napredak je skenirao Nedžad Omerović u svojoj analizi njegovog uspjeha. S druge strane, RS BiH je dotakao dno, a stanjem u savezu, klubovima i Premijer ligama bavio se Jasmin Tajić

Od narednog broja Sportski magazin bi trebao da ima svoju web adresu na kojoj će vam biti dostupni svi brojevi koji su izašli prije, ali i oni koji će u budućnosti ugledati svjetlo dana.

Emir, Kenan, Mirza, Stefan, dva Jasmina, Alija, Nedžad, Edis se i ovog puta potrudili da nakon što zatvorite zadnju stranu magazina osjetite da niste uzalud potrošili sat vremena. I hvala Vam na odvojenom vremenu za naš magazin.

U nastavku možete pregledati četvrti broj Sportskog magazina, a na sljedećem linku možete preuzeti u PDF formi.