XS
SM
MD
LG

Kup BiH: Igokea šampion

Košarkaši Igokee odbranili su titulu u Kupu Bosne i Hercegovine. Aleksandrovčani su u finalu bili bolji od Kaknja, rezultatom 94-76.

Kakanj je na krilima svojih navijača odlično otvorio susret. Poveli su izabranici Josipa Pandže sa 7-0 na samom startu susreta. Igokea uzvraća serijom 13-1 i  dolazi do pet poena prednosti. Do kraja prvog perioda Kakanj se vratio pa je Igokea nakon deset minuta imala poen prednosti. U drugom periodu Igokea je došla do +7 ali onda dolazi do pada u igri gostiju. Kakanj to koristi i serijom dolazi do vodstva 33-27. Na krilima Jevtovića i Gajića, Igokea se do poluvremena vratila i na poluvremenu je bilo 39-39.

Igokea je u nastavak ušla furiozno. Serijom 11-0, Igokea dolazi do dvocifrene prednosti. Pokušao je Kakanj da se vrati ali u jednom trenutku Igokea je imala i +17. Ipak, sama završnica trećeg perioda pripao je Kaknju, koji na krilima Talića prilazi na -8. Prišao je Kakanj na početku poslednje dionice i na -6 ali Vuk Radivojević pogađa trojku i tada kreće serija Igokee. Od te trojke pa do kraja susreta, na terenu je postojala samo Igokea, koja je na kraju bez većih problema privela meč kraju.

Igokeu su do pobjede predvodili Rikić sa 18 poena te Jevtović, Ljubičić i Ponjavić sa po 16 poena, dok je domaće predvodio Božović sa 23 poena a Talić  je dodao 16.

Foto: ABA liga