XS
SM
MD
LG
17.02.2018 Administrator DC

Jedan trofej stavlje nu vitrine

Košarkaši Igokee odbranili su trofej Kupa Bosne i Hercegovine savladavši Kakanj u KSC Kakanj rezultatom 94:76. Nakon nešto lošijeg otvaranja susreta ekipa iz Aleksandrovca je kontrolirala cijeli tok susreta i na kraju zasluženo slavila, a trener Dragan Bajić je na kraju susrta imao razloga za slavlje.

U izjavi za naš portal pohvalio je i sjajnu kakanjsku publiku te čestitao domaćinu na odličnoj organizaciji završnog Final foura Kupa BiH.

''U najavi ovog susreta rekao sam svojim momcima da neće biti lako. To se i pokazalo posebno u prvom poluvremenu kada je Kakanj nošem publikom sjajno igrao. Oni stalno atakuju na skok u napadu i to nam je pravilo probleme u prvih 20 minuta. Tražili su svoju šansu da iz lakih poena i borbenosti traže svoj ritam. Kvalitet je sigurno na našoj strani. U pauzi na poluvremenu samu svlačionici sugerisao na te stvari. U drugo poluvrijeme moji igrači su ušči dosta čvršće i drugačije, onako kako smo dogovorili i na kraju smo zasluženo pobjedili. Trofeja nikad dosta i puno mi je srce zbog ove divne publike. Zaista sam srećan i oduševljen i u Kaknju uvijek doživim pozitivne stvari kakve su bile i večeras. Hvala im od srca i sve čestitke ekipi Kaknja, ali i gradu Kaknju na sjajnoj organizaciji završnice Kupa'', rekao je Dragan Bajić nakon meča.

Edis Škulj/Sport1.ba