XS
SM
MD
LG

''Randori'' pokazao klasu: Seniori najbolja ekipa na prvenstvu Republike Srpske

 

 

Džudo klub ''Randori'' iz Istočnog Sarajeva okitio se titulom najbolje seniorske ekipe na danas održanom prvenstvu Republike Srpske u dvorani ''Nenad Baštinac'' u Aleksandrovcu.

Seniori ''Randorija'' su sa svojih sedam takmičara osvojili šest medalja i radili jedno klupsko finale, što je na kraju bilo dovoljno da ih Džudo savez Republike Srpske proglasi za najbolju ekipu u muškoj konkurenciji.

 

 

Zlatne medalje su osvojili Vuk Divljan u konkurenciji do 66 kilograma, a ono što je još zanimljivije on je radio finale protiv svoga brata Lava, po drugi put. Prvi put su to uradili na državnom prvenstvu u Lukavcu još davne 2008. godine.

U većim težinskim kategorijama dominirali su povratnici u Bosnu i Hercegovinu, Miloš Mijanović, Miloš Mandić i Aleksandar Krsmanović. Oni su se nakon nastupanja za Srbiju odlučili, uz podršku svoga trenera Ljubiše Majdova, odlučili da se vrate, te su odmah pokazali kvalitet. Mijanović je u kategoriji do 90 kilograma ostavio titulu u ''Randoriju''. Prošle godine je tu bio Nikola Pljevaljčić, a sada Mijanović. Kategoriju do 100 kilograma je počistio Miloš Mandić, osvojivši titulu, ali i nagradu Saveza za najboljeg seniora kompletnog prvenstva, dok je Aleksandar Krsmanović osvojio srebrenu medalju u kategoriji preko 100 kilograma. On je par dana pred takmičenje doživio nimalo naivnu povredu ruke, ali je odlučio da nastupa na takmičenju, i na kraju je stigao do srebra.

 

 

Jedinu bronzanu medalju osvojio je, poslije godinu dana pauze, Đorđe Govedarica u kategoriji do 73 kilograma.

Medalju jedino nije uspio da dohvati Miroslav Puhalo u kategoriji do 100 kilograma. On je bio peti, ali njemu je ovo i prvi nastup poslije pauze od osam godina.

Paralelno sa takmičenjem za seniore održano je i prvenstvo Republike Srpske za poletarce. Tu je ''Randori'' osvojio tri medalje. Lana Erić se okitila zlatom u kategoriji do 28 kilograma, i istovremeno proglašena za najbolju poletarku čitavog turnira. Aleksa Curović je u kategoriji do 55 kilograma bio srebreni, dok je Marko Toskić u kategoriji do 26 kilograma bio bronzani.

Ekipu je na ovom takmičenju vodio glavni trener kluba Ljubiša Majdov, i trener Aleksandar Tešanović.

Osvajači medalja stekli su pravo nastupa na prvenstvu Bosne i Hercegovine.