XS
SM
MD
LG

Po ukusu Portugalaca

SARAJEVO – Na vrelu Bosne, nedaleko od Ilidže, rađali su se Čubrile i stasavali, a ne retko su se okretali ka fudbalskom sportu i od njega činili igru svog života. Samo najmlađi iz porodice koja danas živi u Čelarevu, Marko, rođen je u Srbiji. I najdalje je dogurao.

„Partizan je moj matični klub. U njemu sam najviše napredovao. Iako sam od malih nogu navijao za neke druge, Partizan sam zavoleo onog trena kada sam shvatio da mi je mnogo pružio. Tom kolektivu i treneru Darku Tešoviću dugujem ogromnu zahvalnost“, govori Marko Čubrilo.

Iz Partizana je prešao u Teleoptik, „crno – belu filijalu“ i tu ostao izvesno vreme.

„Prvo sam posuđen Teleoptiku. Onda sam jednu godinu nastupao za seniorski tim. Trenirao me Milan Ristić i hvala mu za sve. Od srede sam novi član Radnika iz Surdulice. Potpisao sam ugovor na četiri godine. Videću da li ću tu ostati do kraja ugovora ili...“, zagonetan je ovaj mladić.

U cvetnom maju će navršiti 20 godina. U fudbalskom pogledu, sve mu na uspeh miriše.

„Odlučio sam da čvrsto ostanem na zemlji. Velika podrška su mi rodbina i prijatelji iz Čelareva, gde živimo. Naravno, moj menadžer Dragan Stević mnogo je doprineo mom uspehu. Mislim da će u Surdulici biti kako se samo poželeti može. Nastup u superligašu Srbije ne može da škodi. Samo da me posluže dobro zdravlje i sportska sreća“, ističe Čubrilo.

U Marka su se „zagledali“ Benfika i Sporting. Dakle, levi bek Radnika je po ukusu Portugalaca.

„Bilo je određenih kontakata. Zato, izuzetno je važno da odigram dobro u Surdulici. Možda bih lakše uspeo u Partizanu ili Crvenoj zvezdi. Pre bih otišao u veliki evropski klub. Međutim, nikada se ne zna. Godi mladom čoveku kada se interesuju iz inostranstva, a vama ,tek, 20 godina. Trebam samo marljivo raditi, upijati svaki savet trenera. Poštovati svakog i graditi samopouzdanje“, traži put ka uspehu mladi fudbaler.

Marko Čubrilo je igrao i za juniorsku reprezentaciju BiH.

„Jesam i mislim da nisam razočarao. Ostaje da se vidi da li će me pozivati i u mladu selekciju. Moj cilj je da zaigram za seniorski državni tim. Naravno, želja mi je da ostvarim plodnu igračku karijeru, da zaigram u nekom od evropskih velikih kolektiva“, otkriva on.

Evropski su sada i beogradski fudbalski divovi...

„Želim Partizanu i Zvezdi da prođu dalje, stignu do finalnih okršaja. Imaju lepu priliku, nadam se. Značilo bi to za fudbalsku Srbiju mnogo. Napokon, dva velikana, dva fudbalska dragulja u zapaženoj ulozi na međunarodnoj sportskoj sceni“, zaključio je svoju besedu talentovani as.

Možda Marko Čubrilo bude jedan od graditelja dela istorije Partizana ili Crvene zvezde.

Možda...

 

Marko Čubrilo