XS
SM
MD
LG

Borčeve dječije bolesti

Otišli su fudbaleri Borca u Bijeljinu s nadom da se mogu suprostaviti domaćem Radniku i direktnom konkurentu u borbi za plasman u Ligu za prvaka, da se iz Semberije mogu vratiti neporaženi i sa pozitivnim rezultatom, ali su pretrpeli ubedljiv poraz – 0:3. Radnik je uistinu pokazao da je u ovom trenutku zaista bolji od Banjalučana.

Tako su crveno-plavi napravili korak unazad u trci za plej-of i pred njima su veliki izazovi u preostala tri kola koja su preostala do podele Premijer lige BiH, a domaćini su Krupi i Zrinjskom i idu u Tuzlu na gostovanje Slobodi.

-Neshvatljivo je kako smo pravili početničke greške na terenu, kao da smo u vrtiću, te stvari su nedopustive. Igrači nisu ispoštovali ono što smo se dogovorili. Krenuli smo stvarno loše u utakmicu. Međutim, kasnije smo igrali sve bolje i mislim da smo bili kvalitetniji u drugom poluvremenu. Naravno, iz te neke igre i prevelike želje da postignemo pogodak, da se vratimo, otvorilo smo dosta prostora za polukontre i kontre Radnika. Nismo izdržali i dobili smo treći gol. Prvo poluvreme zaista ne bih komentarisao jer smo olako ispadali na terenu. Mislim da je Radnik zasluženo pobedio, iskoristio je naše početničke greške na samom početku utakmice – rekao je šef stručnog štaba banjalučkog premijerligaša Igor Janković.

Mnogo kukanja za tužnom sudbinom u Bijeljini nema, niti sme da bude. Banjalučani su se okrenuli sledećim izazovima u nedelju igraju sa Krupom koja ih je u jesenjem delu sezone dva puta pobedila sa po 2:0.

-Imamo dan odmora koji treba da iskoristimo, da analiziramo Bijeljinu i okrenemo misli ka utakmici sa Krupom koja je za nas i te kako bitna, od nje umnogome zavisi naša dalja sudbina i status, da li ćemo igrati sa najboljim klubovima ili ćemo u borbu za opstanak. Još uvek nismo sve izgubili, pred nama su tri teške i zahtevne utakmice u kojima moramo da ostvari mo što bolji skor. Trenutno, bodovno u boljoj poziciji su i Mladost (DK) i posebno Radnik, ali se ne predajemo, borićemo se do kraja – zaključio je Igor Janković, strateg Banjalučana.

Treći gol Radnika koji je postigao mlađani Vladimir Bradonjić je pao iz nedozvoljene pozicije, ali trener Borca to nije želeo da komentariše.

S. Basara/Sportski žurnal

Janković bez pomoćnika

Ono što je Žurnal i najavio, dogodilo se, Igor Janković, šef stručnog štaba Borca u Bijeljini je sedeo na klupi bez svojih najbližih pomoćnika jer nijedan od njih (Marko Maksimović, Milan Ozren i Vladimir Damjanić) nisu imali uslov da dobiju takmičarsku akredita ciju Saveza, samim tim nisu mogli da budu ni u protokolu. Tako su u zapisniku utakmice ostala upražnjena mesta pomoćnih trenera što je neshvatljivo za klub kakav je Borac i događa se prvi put u istoriji dugoj više od 90 godina.

Doduše na klupi je sedeo Milan Ozren, ali prijavljen kao službeni predstavnik kluba što je prekršaj iz Disciplinskog pravilnika FS BiH po kojem će Banjalučani sigurno zaraditi novčanu kaznu. U slučaju više puta ponavljanja ove situacije moguće je oduzimanje i bodova.

Igor Janković / FOTO: Borac Sport


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8