XS
SM
MD
LG

Minusi okovali Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su  juče nešto posle 14 časova po lokalnom vremenu u Moskvu gde ih danas od 20 sati očekuje revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv ekipe CSKA.

Prvotimce po dolasku u rusku prestonicu dočekale su krupne snežne pahulje i temperatura od minus šest stepeni. Nakon leta koji je trajao dva časa i 30 minuta ekspedicija Crvene zvezde uputila se ka hotelu probijajući se po uobičajenoj gužvi na moskovskim ulicama. Pomerajući se nekoliko metara u minutu, prvotimci su mogli da iz autobusa malo bolje upoznaju rusku metropolu. Iako je sneg padao ulice su bile potpuno očišćene, a karakteristične ruske zgrade i spomenici ukrašeni belim snežnim pokrivačem smenjivali su se pored puta.

Posle zasluženog odmora u hotelu fudbaleri Crvene zvezde uputili su se ka trening centru CSKA. Stručni štab iskoristio je trening u terminu odigravanja utakmice kako bi ekipa osetila uslove u kojima će sutra izaći na megdan moskovskoj ekipi. Na početku treninga padao je izuzetno jak sneg, a tempera tura je iznosila minus osam stepeni. Sudeći po smehu i šalama koje su se mogle čuti na terenu našim prvotimcima ruska zima ne pada teško. Dobro raspoloženje u ekipi dodatno je podigla igra rukometa po nešto izmenjenim pravilima, gde su se naši fudbaleri odlično pokazali. Preostalo vreme iskoristili su kako bi uvezbali završne finese za sutrašnju utakmicu.

Za sutra se u vreme odigravanja meča na "VEB areni", stadionu CSKA koji je otvoren 2016. godine, očekuje temperatura od -14 stepeni.

Tekst i foto: Crvena zvezda 

FK Crvena zvezda