XS
SM
MD
LG
22.02.2018 Administrator DC

Cvetkoviću krivi igrači

Selektor optužio igrače i RSS. Sjednica Upravnog odbora u utorak, čelnici Saveza nisu željeli polemiku preko medija

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Јovica Cvetković nije čekao Upravni odbor RSS, već je izvještaj sa Evropskog prvenstva prvo iznio u javnost, zbog čega mu se sada još više drma klupa. Poslije neuspjeha na EP, aktuelni kormilar iznio je niz optužbi na račun igrača i Saveza, koje će morati da objasni predsjedniku RSS Božidaru Đurkoviću, potpredsjednicima i ostatku UO na sjednici u utorak.

U izvještaju proslijeđenom Savezu, ali i listu "Srpski telegraf", šef stručnog štaba Srbije naveo je da su pojedini reprezentativci predvođeni našim najboljem igračem Petrom Nenadićem lumpovali tokom EP u Zagrebu, a da su mnogi rezervisali karte za povratak već poslije prvog kruga u Splitu.

"Orlovi" su prošli u drugu fazu zahvaljujući pobjedi Šveđana nad Hrvatima, ali u Zagrebu nisu imali nikakve šanse za polufinale i doživjeli su tri glatka poraza. Cvetković je tokom priprema i EP izgubio povjerenje igrača, a Nenadić je najavio oproštaj od nacionalnog tima.

Čelnici Saveza nisu željeli da vode polemiku preko medija, ali je jasno da selektor Srbije nije smio da iznosi izvještaj u javnost prije Upravnog odbora. Time je prekršio pojedine tačke ugovora, a teško je očekivati da će nastaviti da vodi tim poslije nesuglasica sa igračima i RSS.

Izvor: Novosti

FOTO:Rukometni savez Srbije