XS
SM
MD
LG

Maletić ode u trenere

Nekadašnji prvotimac Partizana i reprezentativac BiH koji je ponikao u banjalučkom Borcu, a imao uspešne internacionalne karijere u Sloveniji, Austriji i Rusiji, Darko Maletić trenutno se nalazi na seminaru Edukativnog centra Fudbalskog saveza BiH na polaganju za “A” trenersku licencu.

-Nakon završetka karijere koja je prekinuta posle neugodne povrede odlučio sam da se posvetim struci i upisao sam eduka ciju i želja mi je da jednog dana položim UEFA profi program. Vidim sebe u fudbalu u budućnosti, on je moj život i u potpunosti sam posvećen ovoj igri i sportu. Za sada sve ide po planu i kako treba, nadam se da će tako i da nastavi – rekao je Maletić.

Letos je bio promotor premijernog izdanja kampa Fudbalskog kluba Partizan u Republici Srpskoj u organizaciji Škole fudbala Mladost iz Glamočana, Opština Laktaši.

-Bilo je to jedno veliko iskustvo za sve nas i zalog za budućnost. Na jednom mestu je okupljeno 50 talentovanih dečaka koji su u dresovima najdražih boja vredno trenirali i radili s nadom da će jednog dana i zaigrati na stadionu u Humskoj sa kojeg su moja iskustva jako pozitivna i nezaboravna. Biti fudbaler Partizana je privilegija i nešto posebno, što samo retki dožive. Eto, hvala Bogu meni se taj san ispunio. Velike zasluge za uspeh i organizaciju kampa ima Milenko Petrović iz Glamočana koji je fantastičnu ideju pretvorio u praktičnost i pokrenuo jednu veliku fudbalsku priču – nastavio je Darko Maletić.

Ne želi da priča o situaciji u Fudbalskom klubu Borac, ali se nada da će jednog dana i velikana sa Trga Republike Srpske ogrejati Sunce.

-Ne želim da se vraćam na ono što je bilo, ali najvažnije je da su sve maske pale i sada vrlo dobro znam ko je ko, ko mi je prija telj, a ko mi se pravio prijatelj. Vreme će pokazati mnoge stvari, ono je najbolji svedok – rekao je Darko Maletić, odbijajući da bilo šta komentariše na činjenicu da Borac na prolećnoj premijeri u Bijeljini protiv Radnika (0:3) pored šefa stručnog štaba Igora Jankovića nije imao nijednog pomoćnika u zapisniku, dok je Milan Ozren bio “službeni predstavnik”.

Kada je u pitanju reprezentacija BiH Maletić veruje da bi novi selektor Robert Prosinečki mogao da donese napredak i neke novine.

-Robi ima iskustvo, bio je trener u Crvenoj zvezdi, vodio reprezentaciju Azerbejdžana. Mislim da će uspeti da sve kockice složi u mozaik i da napravi selekciju koja će igrati zapaženu ulogu u Ligi nacija, ali i u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo – optimista je bivši “Zmaj”.

Maletić je oduševljen manifestacijom “Dan fudbala” koja je prošlog meseca održana u banjalučkom hotelu “Bosna”:

-To je istinska fudbalska svetkovina, praznik našeg sporta, zaštitni znak fudbala Republike Srpske, Oduševljen sam činjenicom da sam bio deo celokupnog spektakla, a video sam i mnoge prijatelje i nekadašnje saradnike, posebno sam sreću poželeo selektoru Srbije Mladenu Krstajiću na Mondijalu u Rusiji. Nadam se da će Orlovi igrati dobro i obradovati sve nas.

S. Basara /Sportski žurnal 

 

Darko Maletić