XS
SM
MD
LG

Puno Trebinje džudista

U nedjelju, 25. februara, održaće se 15. Internacionalni kup Trebinja i 8. Memorijal „Miloš Mrdić“ u džudou.

Ovaj turnir za mčađe kategorije je prepoznatljiv ne samo u regionu, već i šire, pa se svake godine okupi više od 50 klubova sa oko 600 takmičara.

Turnir je namijenj poletarce koji su 2008. godište i mlađi, mlađim pionirima 2006/07. godište, starijim pionirima 2004/05. godište, kadetima 2001/02/03. godište i juniorima od 1998. do 2001. godišta.

Koliki je značaj ovog turnira govori i podatak da nekim selekcijama ovo takmičenje služi za odabir reprezentativaca na sljedećim takmičenjima.

Džudo klub „Leotar“ kao domaćin takmičenja na tatamiju će izvesti oko 100 djece, a mlađim pionirima i poletarcima ovo će biti prvi javni nastup.

Treneri Miljan Mrdić, Mitar Mrdić, Aranđel Petrović, Marko Dučić, Stefan Milić i Miodrag Mrdić očekuju zapažene rezultate od svojih učesnika.

Gosti turnira će biti Nemanja Majdov, svjetski prvak u kategoriji do 90 kilogram, koji je učestvovao više puta na turniru u Trebinju, kao i velika imena poput Larise Cerić, Aleksandre Samardžić, Srđana Mrvaljevića, Haruna Sadikovića, čijih se borbi sjećaju zaljubljenici u ovaj olimpijski sport.

Očekuju se ekipe iz regiona, Grčke, Rumunije, Bugarske.

Iz uprave Džudo kluba „Leotar“ pozivaju sve koji vole sport da dođu u nedjelju u Sportsku dvoranu“Miloš Mrdić“ jer će moći da uživaju u vrhunskim borbama renomiranih takmičara.

Otvaranje turnira je u 11.00 časova.

Džudo klub „Leotar“ se pobrinuo da i ove godine gosti budu zadovoljni.

Pokrovitelj turnira je Grad Trebinje.

Izvor: Trebinje Live 

Džudisti Leotara / FOTO: Trebinje Live