XS
SM
MD
LG

Mimoza mjerka elitu

Stonoteniski klub „Mimoza“ iz Mrkonjić Grada, bio je domaćin turnira-tri kola Prve lige BiH.Mrkonjića ni sa deset pobjeda i dva poraza dijelei drugo i treće mjesto sa sarajevskim Željezničarem, s realnim šansama za plasman u Premje rligu BiH.Vodeća je ekipa „Spensa 73“ iz Cazina, koja ima jedenest pobjeda i jedan poraz.

Stoni tenis u Srpskoj i Bih ima sve višepolponika, jer ga igraju djeca od  sedam i veterani od 77 godina.

Predsjednik STK „Mimoza“ Dragan Maraković, kaže da klub postoji dvedeset godina i ima tridesetak takmičara, u muškoj i ženskoj konkurenciji.Sa dosta uspijeha nastupali su u ligama Republike Srpske, a u poslednje tri godine u Prvoj ligi BiH.

-Prve dvije ekipe iz Prve lige plasiraće u Premjer ligu BiH, a postoji mogućnost da se plasira i trećeplasirana ekipa.Imamo relne šans da naredne sezone igramo u najeletnijem takmičanju stonotenisara u BiH.Na turniru u Mrkonjić Gradu zabilježili smo tri pobjede i prva smo ekipa koja je savaladala vodeći sastav „Spens 73“ iz Cazina- rekao je Marković.

U Republici Srpskoj i Bosni i Herecgovini stoni tenis u poslednje vrijema ima sve više poklonika.

-Trenutno imamo oko trideset takmičara.Dobro radimo sa mladim takmičarima i bili smo prcaci BiH u mlađim kategorijama.Dobre rezultate postižu kadetske i juniorska reprezentacija na Balkanskom i Evropskom prevenstvu- kaže stonoteniser STK „Spin“ iz Doboj Istoka Alen Osmić.

Slično priča i dječak Dario Pejić, član STK „Borac“ Banjaluka, jedn od najboljih mladih stonotisera u Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

-Prvak sam u svojoj kategoriji na nivovu BiH.Oprdjelio sam se za stoni tenis, jer je taj sport trenirao i moj otac.Stoni tenis je zanimljiv i dinamičan sport.Traži moriku i razmišljanje za svaki potez - kaže Pejić.

Opština pomaže Stonoteniski klub „Mimoza“, a obazbjedila je sredstav za organizaciju turnira.

-Značajno je da je naš grad bio domaćin jednog ovako značajnog turnira.Pokazali smo da osim što naša ekipa igra dobro stoni tenis da možemo biti i dobri domaćini.I na vrhunskom nivovu organizovati jedan ovakav kvalitetan turnir- rekla je načelnica opštine Divna Aničić.

Na turniru je učestovalo deset ekipa iz Republike Srpske i Federacije BiH.

 

                                     Tekst i foto: Slobodan Dakić