XS
SM
MD
LG

Tomba otvara Trku poznatih

Danas je u hotelu Bistrica na Jahorini održana press konferencija povodom dolaska legendarnog talijanskog skijaša Alberta Tombe koji će u subotu 10.03.2018. godine u 17.00 časova otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice.

Alberta Tombu će ugostiti organizatori trke Olimijski centar Jahorina, Turistička organizacija Istočno Sarajevo, kabinet Predsjednika Republike Srpske, hotelijeri Jahorine i distributeri branda GoPro. Kao jedan od ljubitelja Jahorine, Alberto Tomba, je vrlo rado prihvatio poziv, te napravio program kako bi sa svim zainteresvanim posjetiteljima Jahorine mogao provesti određeno vrijeme.

“Vrlo sam sretan što sam ovde na olimpijskoj planini Jahorini i odlično je biti dio ove grupe koja okuplja sve prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me je predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je definitivno na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svjetskih ski centara. Zadovoljstvo mi je što ću otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine, a u danima mog boravka želim upoznati mlade skijaše i fanove koji cijene moju 20-ogodišnju karijeru”, rekao je Tomba na konferenciji za novinare

Pored Alberta Tombe, veliku pažnju je izazavao jedan od najboljih skijaša u tehničkim disciplinama 1980, bivši jugoslavenski reprezentativac u alpskom skijanju Bojan Križaj, koji je također vrlo rado na poziv organizatora prihvatio poziv za učešće u trci i izazvao oduševljenje javnosti.

„Jahorina uvijek probudi lijepe emocije, i vrlo rado dodjem na Jahorinu. Pratio sam investicije koje su se realizovale pred ovu zimsku sezonu i veoma se radujem zbog toga, podržavam pravac kojim je krenula Jahorina, ona može doživeti renesansu ako nastavi sa ulaganjima i parirati najvećim centrima u celoj evropi i pridobiti turiste, kako iz regije, tako i iz inostranstva. Ono što Jahorinu ističe u odnosu na druge ski centre je najbolji odnos cijene i kvaliteta. Hvala organizatorima koji su se udružili i na ovaj način doprinose da Jahorina zasija kao nekada u dane olimpijade koje se uvijek rado sjetim“ izjavio je Kržaj

Trci poznatih ljubitelja Jahorine pridružiće se i mnoga druga slavna lica a među njima možemo izdvojiti i Sinišu Mihajlovića, Franu Lasića, Veselina Jevrosimovića, Srđana Mijatovića, Lajlu Torlak, Seju Sofića, Neven Boškovića, Ognjen Koromana, Omar Krivošiju, Zanu Novaković, Gorana Đoko vića, Samira Smajića i mnogi drugi.

Direktor Olimpjskog Centra Jahorina, gosp. Dejan Ljevnaić istakao je kako je za ovakvu organizaciju zaslužan timski rad OC Jahorina, Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Hotelijera Jahorine, uz podršku kabineta predsjednika Republike Srpske, te prijatelji projekta kompanija Mtel, GoPro, UpTrend Marketing Solutions, Prointer, Plantaže, Jelen pivo, EYOF, RTRS, Radio Antena Sarajevo, Radio Mix, Microsoft, Sony, Gracija, Petrol, Zlatara Sofic, Ford, Comprex, Restoran Kibe, Alfa Security, Nova Banka, Ćevap kod Dekija.

 “Radujem se što je Jahorina već u svojoj prvoj sezoni revitalizacije doživjela ovakav uspjeh koji niko nije očekivao. Kruna sezone je Trka poznatih ljubitelja Jahorine, koja je još jedan dokaz da se Jahorina vratla na mapu evropskih ski centara i da su skijaši zaista uvidjeli poziti van pravac u kojem je Jahorina krenula. Pored rekordnih rezultata u svim segmentima poslovanja, preko 65% povećanje prihoda samo od ski pasa u odnosu na cijelu prošlu sezonu i povećanje broja skijaša za gotovo 35% u odnosu na cijelu prošlu sezonu, Olimpijski centar “Jahorina” pose deset godina je izašao iz minusa i prošlu godinu okončao sa dobiti koja je premašila pola miliona maraka. Najveću zahvalnost dugujemo Predsjedniku Miloradu Dodiku za svoju nesebičnu podršku.” Izjavio je Ljevnaić.  

Igor Tošić, direktor turističke organizacije Istočno Sarajevo je naglasio značaj ovakvih projekata za  pospješenje razvoja tuzirma na Jahorini, ali I drugim planinama u BIH, te da ce se truditi da u mnogome da doprinos projektima I organizacijama ovakvog ili sličnog tipa.

„Organizacija jednog ovakvog događaja koji će okupiti veliki broj poznatih ličnosti na Jahorini je izazvao veliku pažnju javnosti i zato s pravom očekujemo veliki broj posjetilaca i turista koji ce doći da prate trku i da uživaju u druženju sa poznatim ličnostima na ovoj atraktivnoj olimpijskoj ljepotici. Ovakvi projekti su jako bitni kako za Jahorinu tako i za grad Istočno Sarajevo jer to je sjajna prilika za promociju ove sve popularnije turističke destinacije.“

Ema Delalić, marketing Coordinator Trke poznatih ljubitelja Jahorine je saopštila raspored dešavanja za vrijeme boravka Alberta Tombe.

“U danima koji predstoje očekuje nas interesantan sadržaj. Već danas nakon press konferencije od 15.00h najmladji će imati priliku da se druže  I fotografišu sa Tombom na stazi Poljice.  Sutra od 14.00h je planiran zajednički ručak sa ski instruktorima u hotelu Bistrica. Od 21.00h  večernju zabavu u hotelu Vučko.  10.03.2018. na terasi hotela Vučko od 12.00-15.00 će biti organizovan roštilj I obaviće se žrijebanje za trku koja počinje u 17.00h. Za sve posjetioce koji budu željeli da skijaju tu noć, obezbjedjeno je besplatno skijanje na drugom dijelu staze Poljice.Od 20.00h pozivamo sve medije na “pola sata druženja sa Tombom” u restoranu Koliba, a od 21.00 slijedi velika VIP zabava u Termagovoj kolibi. Ulaz je besplatan I svi su dobrodošli.” Istakla je Delalić

„Trka Poznatih Ljubitelja Jahorine“ održat će se u subotu, 10. 03. 2018. godine, sa početkom u 17 sati.

Trka poznatih - Jahorina