XS
SM
MD
LG

Vule po tradiciji,pobeda

Vule Trivunović je pobedom (3:1) protiv Slobode iz Mrkonjić Grada debitovao na klupi Kozare iz Gradiške u 17. kolu Prve lige Republike Srpske. Po teškim uslovima, vodenom i blatnjavom terenu, u pozorišnom ambijentu pred 100 najupornijih i najodvažnijih ljubitelja fudbala gradiški crveno-beli ostvarili su važan trijumf u borbi za opstanak.

-Ovo je samo početak, dobro je da smo startovali pobedom, napravili taj prvi korak koji je ujedno i najteži. Prva utakmica nosi uvek neizvesnost, posle prvog poluvremena u kojem smo rano poveli, a u finišu primili gol u nastavku se nismo pokole bali, podigli smo igru na viši nivo i zasluženo pobedili. Čestitam mojim igračima koji su po teškom terenu dali svoj maksimum, ispoštovali dogovor iz svlačionice i sada kada smo napravili zalet možemo da se nadamo dobrom ishodu – rekao je šef stručnog štaba Kozare Vule Trivunović.

U sledećem kolu Gradiščani putuju u goste kod Drine u Zvornik koja je doživela ubedljiv poraz u Banjaluci od Željezničara.

-Drina je u vrhu prvenstvene tabele, ima dobru ekipu, potajno se nada i prvom mestu. Mi imamo svoju računicu, bilo bi lepo kada bi nastavili u pozitivnom ritmu, tokom ove sedmice pripremaćemo se za pozitivan rezultat u Zvorniku. Tokom ovog proleća nas čekaju velika iskušenja i izazovi tako da ne sme da bude opuštanja, mora da budemo maksimalno koncentrisani i odgovorni. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, savlađivati barijeru po barijeru, olakšavajuća okolnost je ta što ispada samo jedan klub. Idemo dalje, već se okrećemo narednom susretu protiv Drine, na krilima pozitivnog rezultata sa Mrkonjićanima koji su u Gradišci pokazali da imaju kvalitetan sastav – dodoa je Vule Trivunović.

Odmah na startu u drugom minutu mrežu Slobode je pogodio štoper Boris Raspudić s kojim je Kozara dobila čvrstinu u odbrani i iskustvo.

-Malo smo se pribojavali ove utakmice iz više razloga pogotovo što su prve utakmice ujedno i najteže, a teren je bio težak. Na vreme smo, u otvaranju utakmice, probili bedem gostiju, naterali ih da se otvore, nesmotreno smo primili gol, ali na svu sreću u nastavku nismo dozvolili sebi luksuz, sa dva gola smo stigli do vredne pobede i bodova koji će nam mnogo značiti na polju samopouzdanja – istakao je Boris Raspudić.

Vule Trivunović ima jednu lepu praksu, da posle svake utakmice idućeg dana na treningu oporavka donese tortu i počasti igrače za pozitivan rezultat, to je radio u BSK-u, Slogi iz Srpca, Slobodi i Borcu, evo sada i Kozari. Fudbaleri i stručni štab zasladili su jučerašnji nedeljni dan u pozitivnoj atmosferi.

-Na taj način gradimo zajednički duh, postajemo još bliskiji, a samo na taj način možemo da savladamo sve zamke koje su postavljene na putu naših ambicija. Lepo je bilo videti sve te osmehe, sreću i zadovoljstvo. Neće mi biti nikakav problem da posle svake utakmice jedemo tortu, nije važan trošak, smao da pobeđujemo i ostvarujemo postavljene ciljeve – kroz osmeh kaže Trivunović.

S. Basara/Sportski žurnal 

Vule Trivunović sa igračima Kozare


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14