XS
SM
MD
LG

Plitka Drina za Želju

Три лопте у мрежи младог голмана Зворничана Јована Вићића донела су радост фудбалерима бањалучког Жељезничара (3:0) на отварању дебитантске пролећне сезоне у прволигашком каравану Републике Српске. Са ова три бода изабраници тренера-играча Бранислава Крунића укључили су се у борбу за позицију број шест која води у Лигу за првака, што би био велики резултат за млади тим са бањалучког Предграђа.

-Заслужено смо победили, можда мало неочекивано високим резултатом, али овај тријумф нам је дао охрабрење за наредни период и показао да смо на правом путу на којем желимо да останемо. Честитам играчима који су свих 90 минута одиграли дисциплиновано и одговорно, када имамо овакав приступ онда нема проблема. Посебно се радујемо што су нам и остали ре зултати на пролећној премијери ишли на руку, тако да сада имамо шансу и за шесто место, али нећемо стварати додатни притисак нашим младим играчима. Ићи ћемо од утакмице до утакмице, има још пет кола до поделе лиге, видећемо у ком правцу ће се ситуација развијати. Шансу, ако нам се укаже за пласман у плеј-оф не би требали да пропустимо – рекао је тренер-играч Жељезничара Бранислав Крунић.

Идуће коло Бањалучани путују у Фочу где ће да одмере снаге са Сутјеском која се бори за опстанак.

-Наш главни циљ у овој дебитантској сезони јесте опстанак и добро гурамо, још увек нисмо осигурали свој статус, тако да нам је свака утакмица битна, поготово бод са стране против директног конкурента има вишеструку важност. У Фочу путу јемо да се надигравамо и пробамо да остваримо позитиван резултат. Ако поновимо игру као против Дрине неће бити пробле ма – оптимистичан је Крунић.

Тачну на суботњу победу у историјској утакмици за Жељезничар јер је прва прволигашка одиграна на стадиону у Предграђу ставио је омладински репрезентативац Републике Српске Бојан Марковић.

-Надали смо се победи, али не овако високим резултатом. Очекивали смо тежу утакмицу, јачи отпор Дрине, на сву срећу завршило се онако како смо прижељкивали. Ова победа нам много значи. Идемо даље, пред нама је максимум још петнаест бодова, желимо да их освојимо што више. Да ли ће бити довољно за Лигу за првака? Видећемо – каже Бојан Марковић.

Игор Кузмановић који је постигао први гол против Зворничана у 34. минуту и тако најавио тријумф своје екипе ушао је у клупску, али и историју фудбала Републике Српске као први стрелац за Жељезничар на прволигашким утакмицама на бањалучком Предграђу јер је јесенас дебитант у овом рангу такмичења био домаћин на Градском стадиону у Бањалуци, у Лакташима и у Крупи на Врбасу.

-Срећан сам због тог податка, овај гол ми је дао велико самопоуздање за наредни период. Сви смо задовољни након победе против ривала који је зимовао на трећој позицији и има потајне шампионске амбиције – истакао је Игор Кузмановић.

Slavko Basara/Sportski žurnal 

Branislav-Krunić-igrač-kapiten


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14