XS
SM
MD
LG

Milici se svi dive

BROD – Milica Radovanović je član Kajak – kanu kluba „Premijum“ iz Broda, a u poslednje vreme sa dosta uspeha bavi se i karateom. Milica danas ima i sve petice u školskom dnevniku. Drugu godinu zaredom je najbolja u sportu ovog dela Republike Srpske.

Rođena pre 14 godina, u sportu je pet, Milica Radovanović je postala poznata i priznata tamo gde je i najteže – kod kuće, u brodskom kraju! Laskava je titula najbolje u sportu Broda, ali ona i obavezuje.

„Godi i čini me ponosnom, ali i podstiče na veće uspehe. Sada kada sam  dosegla određeni nivo, a drugu godinu zaredom sam najuspešnija u sportu svog grada, od mene se očekuje još i više“, govori Milica Radovanović.

Ubedila je one koji odlučuju da zaista vredi.

„U opštinskoj Komisiji za izbor najuspešnijih u brodskom sportu, rekli su mi, nije bilo dileme. Svi su bili istog mišljenja, izbor je bio da ja budem najuspešnija. Drago mi je što je bilo tako, što nije bilo podeljenih mišljenja. Posebno me čini srećnom da sam i u 2016.i u prošloj godini bila najuspešniji sportista svog grada“, govori Milica.

Milica Radovanović član je Kajk – kanu kluba „Premijum“. Zašto, baš, vodeni sportovi?

Vuk i MIlica Radovanović

„Tu se najviše provodi vremena u prirodi i to me nekako povuklo. Uz to, brat je bavio se ovim sportom, pa sam krenula njegovim stopama. Koristimo lepo vreme, raspuste da se družimo u prirodi, da posmatramo labudove, patke. Jednostavno, uživamo u tome“, obrazlaže ona.

Brat joj je Vuk Radovanović, mladić koji je učestvovao i na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Iako je rođen skoro bez nogu, Vuk je zadivio čitav region. Uz to, student je psihologije na Univerzitetu u Novom Sadu. Jednostavno, primer je da se može.

„Ima nagoveštaja da u perspektivi ’Premijum’ beleži još bolje rezultate. Omladina se učlanjuje, sve nas je više. Nedostaje finansija, pa da budemo još uspešniji, ali valjda ćemo i to prebroditi“, nada se ova sportiskinja.

Mlada Brođanka bavi se i karateom.

„Nema nekih sličnosti sa vodenim sportovima. Treba redovno trenirati, imati jaku volju i verovati u sebe. Kajak i kanu je na prvom mestu, a u borilačkim sportovima dokle stignem. Uz to, učenik sam 9.razreda i vukovac sam. Dobro se organizujem i nađem vremena za sve. Upisaću Gimnaziju i videću šta nakon nje. Najveća podrška su mi brat Vuk, mama Snežana i tata Dragan. Za sve se, uz njih i dobru organizaciju, ima vremena“, zaključila je Milica Radovanović, prva dama brodskog sporta.

Možda i sporta čitave zemlje u godinama koje dolaze...

Milica Radovanović